Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zgrada Kožare konačno prodana nakon 47 neuspješnih natječaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2019. 10:30 
Naslov:  Zgrada Kožare konačno prodana nakon 47 neuspješnih natječaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Konačno je, nakon tri godine, završena trakavica oko prodaje zgrade Osječke tvornice koža u Kišpatićevoj ulici u Donjem gradu.

Kako piše Glas Slavonije, konačno je pronađen kupac za zgradu tvornice koja se prostire na gotovo 11 tisuća četvornih metara. Novi vlasnik ovog objekta je tvrtka Projekt Slavonija Zagreb, iza koje stoji predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, mr. sc. Hrvoje Pezo.

Pezo je na posljednjoj dražbi, oglašenoj 12. rujna prošle godine, glavnu zgradu Kožare površine 488 m2 kupio po početnoj cijeni od 220.000 eura. Početna cijena ovog objekta 2015. bila je 22 milijuna kuna, odnosno oko tri milijuna eura, da bi joj se nakon 47 neuspješnih natječaja za prodaju cijena spustila za gotovo 15 puta.

Iako je Pezo za sada odbio komentirati planove s ovim objektom, najavivši kako će o svemu uskoro biti održana konferencija za novinare, tijekom prošlotjednog posjeta Osijeku dao je nagovijestiti kako ga zanima od Kožare napraviti centar za dentalni i medicinski turizam u Osijeku, odnosno Slavoniji.

Kao suvlasnik druge najveće dentalne poliklinike u državi, zagrebačkog Ars Salutarisa, Pezo je svjestan mogućnosti koje ovakav turizam nudi. Naime, 20 najboljih dentalnih klinika u Hrvatskoj ostvari pola milijarde kuna godišnje samo na dentalnom turizmu. Nažalost, te novce zarade na području Dalmacije i Zagreba pa je krajnje vrijeme da se dentalnom turizmu priključe i doktori dentalne medicine iz istočne Hrvatske.

Tako će, po svemu sudeći, Kožara u budućnosti postati objekt u kojemu bi bila smještena poliklinika, ali i smještajni kapaciteti za pacijente iz inozemstva. Poznavatelji rada dentalnog turizma kažu kako najjače hrvatske poliklinike već sada posluju na način da se inozemne pacijente čarter letovima dovozi na destinaciju poliklinike i tamo im se uz turističke sadržaje nudi i medicinska usluga, a upravo bi ovom investicijom jedna takva mogao postati i Osijek.

Ova kupnja definitivno znači da bi konačno trebao doći kraj propadanju ovog spomenika industrijske baštine, koji je posljednjih godina bio mjesto požara i stalnih opasnosti za okolno stanovništvo, ali i djecu iz susjedne osnovne škole, zaključuje Glas Slavonije.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan, Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.02.2019. 0:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

20 EUR za kvadrat zemljišta u Donjem Gradu. Vrijednost zgrade nula. Na javnom natječaju. Ako se nešto korisno napravi na tom mjestu onda je u redu.
Ako će se tu sagraditi stanovi za prodaju, onda bolje da je grad srušio sve to i napravio park.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: