Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kaznena prijava protiv nekoliko osoba - na tehničkom pregledu puštali neispravna vozila

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2019. 11:14 
Naslov:  Kaznena prijava protiv nekoliko osoba - na tehničkom pregledu puštali neispravna vozila
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Završeno je kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana te se sumnja da su 42-godišnji hrvatski državljanin i jedanaest osoba počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Od listopada 2017. godine do prosinca 2018. godine, 42-godišnjak je, kao odgovorna osoba stanice za tehnički pregled vozila na području Osijeka, obavio tehnički pregled više vozila i ovjerio dokumentaciju vozila kao tehnički ispravnih, iako je pri pregledu utvrdio da se radio o tehnički neispravnim vozilima.

U više navrata potaknuo je dva nadzornika da prilikom obavljanja tehničkih pregleda vozila zanemare utvrđene tehničke neispravnosti na vozilima, čime su pribavili korist vlasnicima vozila u vidu potvrđivanja tehničke ispravnosti i sudjelovanja u prometu njihovih tehnički neispravnih vozila.

Od svibnja do prosinca 2018. godine, 37-godišnjak je, također, zlouporabio položaj i ovlasti kao djelatnik osiguravajuće kuće te je, u cilju pribavljanja ne pripadajuće materijalne koristi, posredovao između 42-godišnjaka i vlasnika tehnički neispravnih vozila.

Takva vozila dovozio je na tehnički pregled, a nakon pregleda vraćao ih vlasnicima. Još osam je osoba poticalo 42-godišnjaka da zanemari tehničke nedostatke vozila i ovjeri dokumentaciju vozila kao da su tehnički ispravna ili da na to potakne druge nadzornike stanice za tehnički pregled, što je i učinio. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.





Tekst: PU osječko baranjska
Foto: Inja Pavlić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: