Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zračnoj luci Osijek suglasnost za kredit od 22 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.02.2019. 14:44 
Naslov:  Zračnoj luci Osijek suglasnost za kredit od 22 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vlada je danas dala suglasnosti Zračnoj luci Osijek za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke (HPB) u iznosu od 22 milijuna kuna i toj banci odobrila državna jamstva za to zaduženje, koje će se koristiti za promjenu nepovoljne strukture duga.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da će se novac iz kredita koristiti za promjenu "izrazito nepovoljne strukture duga" Zračne luke Osijek i provedbu plana poslovanja za 2019. godinu.

Kredit se odobrava uz kamatnu stopu od 1,7 posto godišnje, uz poček od dvije godine, a vraćat će se u 120 jednakim mjesečnih anuiteta.

Usluge Zračne luke Osijek prošle godine koristilo je 67.235 putnika, što je 55 posto više nego 2017. godine i novi godišnji rekord, izvijestio je ovih dana njezin direktor Davor Forgić.

Po njegovim riječima, u tijeku su dogovori s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture od kojeg se očekuje potpora u iznosu većem od 10 milijuna kuna, od čega će najveći dio biti utrošen u rekonstrukciju aerodromske zgrade.

"Taj projekt se provodi radi ispunjenja schengenskih uvjeta, a ujedno će se osigurati dodatni sadržaji i bolji uvjeti u putničkom terminalu. Čim ministarstvo odobri sredstva raspisat će se natječaj i izabrati izvođač radova, rekao je Forgić.

Osječko baranjska županija iz svoga je proračuna Zračnoj luci Osijek za 2019. godinu odobrila 800 tisuća kuna financijske potpore. Dodijeljeni novac Zračna luka Osijek uložit će u modernizaciju, sigurniji način rada i sve što je potrebno za normalno funkcioniranje.





Tekst: Radio Osijek/Hina
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: