Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku se uskoro otvara laboratorij za kibernetičku sigurnost industrijskih sustava

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.02.2019. 9:34 
Naslov:  U Osijeku se uskoro otvara laboratorij za kibernetičku sigurnost industrijskih sustava
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstavnici osječkog Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Siemensa Hrvatska, Atosa i ATO Inženjeringa potpisali su jučer sporazum o suradnji kojim je najavljena izgradnja i opremanje zajedničkog laboratorija iz područja kibernetičke sigurnosti industrijskih sustava.

Vrijednost projekta u prvoj fazi iznosi 50.000 eura, a laboratorij bi s radom trebao započeti kroz nekoliko mjeseci. Projekt će se u početku financirati vlastitim sredstvima, a u budućnosti se planira aplikacija za sredstva Europske unije.

Jedan dio opreme laboratorija bit će postavljen na fakultetu, a drugi dio u tvrtkama partnerima projekta, a zajednički će raditi na iznalaženju najboljih rješenja u području kibernetičke sigurnosti.

Osim uspostavljanja laboratorija, sporazumom se definira dugoročna suradnja potpisnika na istraživačkim, razvojnim, obrazovnim i komercijalnim projektima od zajedničkog interesa u području kibernetičke sigurnosti industrijskih sustava.

Ovim sporazumom Osijek će se pozicionirati kao centar kompetencija za kibernetičke prijetnje koje se smatraju najvećim tehnološkim izazovom današnjice, izjavio je dekan FERIT-a Drago Žagar.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: