Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinska mušica Osijek: Gostovanje Vinarije Apostol

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.02.2019. 12:19 
Naslov:  Vinska mušica Osijek: Gostovanje Vinarije Apostol
08.02.2019. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vina Apostol kušat će u petak, 8. veljače 2019., od 20 sati u Vinskoj mušici.

U goste dolazi mladi bračni par, supružnici Lukačević, koji su Osijek zamijenili kućom i vinarijom u Trnavi.

Svoju vinsku priču Elvira i Igor Lukačević započeli su 2007. godine, kada su odlučili nastaniti se na selu, a i kada je Igorov otac, odlazeći u mirovinu, najavio kupnju prvog hektara zemlje za vinograd. Uz prvi kupljena su još četiri, pa je sve nekako išlo Lukačevićima na ruku i došli su do osam hektara dobrog zemljišta za svoje vinograde u kojima uzgajaju šest sorta grožđa: graševinu, traminac, zeleni silvanac, chardonnay, zweigelt, cabernet sauvignon. Prva je berba bila 2010., a prvo vino se prodavalo pod etiketom firme koja je, za vinariju, imala zaista čudno ime.

Naime, Igor je elektrotehničar po struci, doktor znanosti, pa LB electronic nikako nije asocirala na vino. A kako je Igor uz vino vezan od djetinjstva, pa je ta ljubav logično ostvarila svoj smisao u njegovu životu, trebalo je planski smisliti novi posao, novi brend. Pa je došao red i na promjeni imena, točnije, davanja imena vinariji. I domislili su se da bude Apostol, kad su već u vinogorju Osječko-đakovačke nadbiskupije. A i preko puta vinarije je Trnovačka crkva. Pa još i ovca na etiketi - simbol apostola. I tako Apostol i ovca osvajaju nepca vinoljubaca, pa će svoju vinaruju predstaviti uvijek nasmijani Elvira i Igor.

Znate kako kod nas već ide, zbog ograničenog broja mjesta morate rezervirati svoju degustaciju na 092 350 99 39, dolaskom u Vinsku mušicu (Kapucinska 39) gdje možete kupiti bon za degustaciju ili putem naše Facebook stranice. Red vina, red razgovora. Malo smijeha i dobrog raspoloženja. Znate već što vas čeka.

Kušat ćemo 5 vina plus nekoliko iznenađenja, što nam ih spremaju trnavački apostoli Elvira i Igor.

Cijena degustacije po osobi stoji 100 kuna.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: