Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija sufinancira kamatu za stambene kredite fizičkim osobama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.02.2019. 11:15 
Naslov:  Osječko-baranjska županija sufinancira kamatu za stambene kredite fizičkim osobama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Ivan Anušić i njegovi suradnici održali su redoviti sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika s područja Osječko-baranjske županije.

Najvažnija točka na dnevnom redu bilo je predstavljanje projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“, nove poticajne mjere za privlačenje i zadržavanje mladih na ovom području putem, kojeg će Osječko-baranjska županija sufinancirati kamatu za stambene kredite fizičkim osobama.

Kreditni potencijal iznosi 50 milijuna kuna koji će plasirati poslovne banke, a Županija će subvencionirati kamate na stambene kredite s 1%. Korisnici su fizičke osobe, državljani RH, koje kupuju nekretninu na području Županije i koji su tu i zaposleni, a sredstva mogu koristiti za kupovinu prve nekretnine, stana ili kuće. Maksimalni iznos kredita koji OBŽ je 500.000 kn, a subvencionirat će se prvih 10 godina otplate kredita, pod uvjetom da je kredit podignut na minimalno 15 godina.

Ovim projektom nastojimo pomoći stanovnicima naše županije. Osiguranje beskamatnih stambenih kredita je pogodnost koja će utjecati na odluke da li će netko ostati ovdje ili otići“, rekao je župan Anušić te je pozvao općine i gradove da se uključe u dodatno subvencioniranje kamata, što će moći učiniti i poslodavci za svoje zaposlenike kako bi krajnjim korisnicima kamata bila što povoljnija.

Na koordinaciji su predstavljeni i novi način određivanja paušalnog poreza na privatni smještaj, kuće za odmor, apartmane te ostali smještaj po krevetu, novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, programi raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Županije, kao i pitanje suradnje Osječko-baranjske županije s Hrvatima u Vojvodini.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: