Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet Osijek: Predavanje o zero waste pokretu "Za manje smeća i više sreće"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.02.2019. 10:29 
Naslov:  Filozofski fakultet Osijek: Predavanje o zero waste pokretu "Za manje smeća i više sreće"
05.02.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga Pobjede poziva vas u utorak, 5. veljače 2019. u 19 sati na izuzetno korisno i edukativno predavanje o tome kako da radikalno smanjimo količinu smeća koju stvaramo. Predavačica Milja Vuković dolazi iz Beograda i predstavit će “zero waste” pokret praktičnim savjetima o tome kako smanjiti vlastiti otpad i kako sebe pretvoriti u odgovornog subjekta koji ima moć mijenjati svijet.

Iz udruge smatraju kako niti jedan pokret za prava ljudi i životinja nema smisla bez uzimanja u obzir ekologije odnosno iznalaženja alternativa postojećim načinima življenja jer ovim tempom, i u tome se slažu stručnjaci, nećemo imati gdje živjeti za 50 godina, uništit ćemo planetu sebi i svoj njenoj djeci. Naše svakodnevne odluke na osobnoj razini mogu učiniti promjenu i hoće odlučimo li se na nju!

Ulaz na predavanje je slobodan.

Milja Vuković je članica kolektiva Za manje smeća i više sreće, a ona sama svoje predavanje ukratko najavljuje ovako:

“KAKO DA RADIKALNO SMANJIMO KOLIČINU SMEĆA KOJU STVARAMO?

Ozbiljno smanjenje količine smeća koju proizvodimo je moguće. Globalni problem smeća je narastao do alarmantnih razmera i ugrožava dobrobit dragocenog živog sveta u svim delovima planete - neprebrojiva bića pate i umiru zbog milijardi tona jednokratne plastike, zbog mikroplastičnog otpada, toksičnih deponija... Koje su to sve promene koje treba da uvedemo u naš svakodnevni život da bismo radikalno smanjili količinu smeća koju stvaramo? U okviru ovog predavanja o zero & low waste pokretu, lokalno i globalno, razgovaraćemo o konkretnim primerima, predlozima, praksama i doćićemo do sagledavanja situacije i mogućnosti bezotpadnog života.

Možemo čekati da opština, grad, država krene u ekološkom pravcu - i tada ćemo verovatno čekati veoma dugo - ili možemo krenuti sami, kao pojedinici, kao porodica, zgrada, zajednica. U pitanju su mali ali ogromni individualni, svakodnevni koraci koje svako od nas može, uz odlučnost i trud, da sprovede. Imamo pravo i mogućnost da stvaramo svet u kojem želimo da živimo. Druga opcija je naravno da samo čekamo da novi svet neko drugi za nas stvori i osvoji... Možda je ipak najbolje da i kao pojedinci a i kao zajednica, pokažemo veću spremnost da zaista volimo i štitimo krajolik u kojem živimo, sa svim bićima koja ga nastanjuju. Da pređemo sa reči na dela.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: