Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija doznačila ZL Osijek 800.000 kn za modernizaciju poslovanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.01.2019. 14:44 
Naslov:  Županija doznačila ZL Osijek 800.000 kn za modernizaciju poslovanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Usluge Zračne luke Osijek prošle je godine koristilo 67.235 putnika, što je 55 posto više nego 2017. godine i ukupni godišnji rekord. Međutim, jedinoj većoj hrvatskoj zračnoj luci istočno od Zagreba potrebna je temeljita obnova i modernizacija kako bi napokon profunkcionirala u punom i potrebnom opsegu. U tom cilju pokrenuto je niz aktivnosti, a Osječko-baranjska županija kao 20 postotni suvlasnik iz svog proračuna prošle godine doznačila je Zračnoj luci Osijek 800.000,00 kuna za aktivnosti redovnog poslovanja, što je 100 posto više u odnosu na 2017. godinu, kada je doznačeno 400.000,00 kuna.

Danas, 29. siječnja 2019. godine, župan Ivan Anušić potpisao je s direktorom Zračne luke Osijek Davorom Forgićem ugovor o odobrenju financijske potpore iz županijskog proračuna u iznosu od 800.000,00 kuna za ovu godinu. Kako je rečeno, financijska sredstva su potrebna za subvencioniranje domaćih i međunarodnih letova, odnosno kako bi Zračna luka Osijek mogla obavljati usluge prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i tereta te niza drugih usluga.

- Odobrenih 800.000,00 kuna Zračna luka će uložiti u modernizaciju, sigurniji način rada i sve što je potrebno za njeno normalno funkcioniranje. Udvostručili smo subvenciju jer smatramo da je Zračna luka Osijek jedan od najvažnijih infrastrukturnih objekata na području naše županije. Možemo je i trebamo kvalitetnije razviti jer je jedina zračna luka odavde do Zagreba i bitna je za gospodarski i turistički razvoj naših općina, gradova, županije i cijelog istoka Hrvatske. Osječko-baranjska županija će i dalje podržavati i aktivno sudjelovati u radu Zračne luke, a kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem već smo obavili određene aktivnosti. Ishodili smo i dozvole za rekonstrukciju putničkog terminala, pa se ove godine kreće u obnovu Zračne luke Osijek kojom je želimo modernizirati i ojačati te povećati ukupnu konkurentnost ovog područja. Dobra volja i sinergijsko djelovanje za razvitak Zračne luke Osijek postoji od lokalne preko regionalne do nacionalne razine i rezultati se već vide - rekao je župan Ivan Anušić.

Direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić tako ističe kako je prošle godine ostvaren rekordan promet putnika, a upravo su u tijeku dogovori s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture od koga se očekuje potpora u iznosu više od 10 milijuna kuna, od čega će najveći dio biti utrošen u rekonstrukciju zgrade.

- Projekt se provodi radi ispunjenja schengenskih uvjeta, a ujedno će se osigurati dodatni sadržaji i bolji uvjeti u putničkom terminalu. Čim Ministarstvo odobri sredstva raspisat će se natječaj i izabrati izvođač radova - kazao je Forgić.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.01.2019. 19:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Idemo malo računati. Subvencija od priznatih 11 mil. kn za 67000 putnika. To je 160 kn po putniku, tj, za svakog putnika se mogla platiti povratna autobusna karta do Zagreba. Po mojoj računici taj aerodrom nas je koštao u posljednjih dvadesetak i nešto godina blizu pola milijarde kuna.
Nema sreće sa aerodromom dok gospodarstvo Osijeka i Slavonije ne stane na noge.
Samo kao kuriozitet, ne kao usporedba, nije za usporedbu, američki grad Reno ima oko 250 tisuća stanovnika i nekoliko aerodroma, a najveći od njih Tahoe International Airport ima 4 miijuna putnika godišnje.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: