Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Galerija Kazamat: Izložba: Bure Baruta 8 - Brkić, Stojanović, Vidmar

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2019. 13:17 
Naslov:  Galerija Kazamat: Izložba: Bure Baruta 8 - Brkić, Stojanović, Vidmar
01.02.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


HDLU Osijek / Galerija Kazamat već osmu godinu zaredom organizira skupnu izložbu pod nazivom “Bure baruta”, koja je namijenjena mladim, neafirmiranim umjetnicima. Izložba: Bure Baruta 8 - Brkić, Stojanović, Vidmar održat će se 1. veljače 2019. godine.

U izložbi sudjeluje Dario Brkić koji se u svom umjetničkom radu bavi grafičkom tehnologijom i oblikovanjem grafičkih matrica, pomoću tehnike dubokog tiska (aquatinte i mekog voska) u materijal od cinka ili aluminija. Bavi se motivima svjetla i sjene te njihovim međusobnim odnosom. Radovi nastaju savijanjem i prelamanjem metalnih ploča, time nastaju apstraktne forme koje promatraču daju priliku za vlastite asocijacije.

Dario Brkić rođen je 1993. godine u Osijeku. Završio je Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek, te je upisao Umjetničku akademiju u Osijeku. Trenutno je apsolvent na drugoj godini diplomskog studija na Odsjeku za likovnu umjetnost – smjer grafika, pod mentorstvom izv. prof. art. Marija Čaušića. Piše i sklada autorsku glazbu također se bavi eksperimentalnim videom. 2017. godine dobitnik je nagrade za izvrsnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Sudjelovao je na brojnim radionicama te izlagao na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Josipa Stojanović će na izložbi predstaviti svoj rad „I will be good... I will share my colours“ za koji je inspiraciju je pronašla u situaciji između dva umjetnika: Stuarta Samplea i Anisha Kapoora. Njezin rad sastoji se od 3 gipsana odljeva biste umjetnika, multipliciranih u prirodnoj veličini, koje su cijelom površinom prekrivene fluorescentnim „marker“ bojama.

Josipa Stojanović rođena je 1993. godine u Osijeku. Završila je Školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost Osijek a 2018. godine diplomirala na Odsjeku za likovnu umjetnost, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Održala je par samostalnih izložba, te je sudjelovala na mnogo skupnih izložbi i radionica. Živi i radi u Osijeku.

Vinko Vidmar će na izložbi predstaviti dva rada; prostornu instalaciju pod nazivom "20.studenog 2016." koja je tematski usko vezana uz područje traume i ljudskog gubitka uzrokovana post ratnom pojavom i video rad pod nazivom "17. studenog 2017." u kojemu je na vizualnoj razini prikazano ispiranje šrapnela i odvajanje prljavih čestica s metala dok u konačnici sam proces ispiranja dovodi objekt do ispitivanja njegove moralnosti i počinjenog grijeha zbog samoga postupka pod kojim je podvrgnut. Osjećaji, misli i emocije kao višak u materijalu.

Vinko Vidmar rođen je 1988. godine u Osijeku. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Trenutno je apsolvent diplomskog studija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Dobitnik je nekoliko priznanja i nagrada od kojih je najznačajnija 1. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost 2018. godine., Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Pokrenuo je i inicirao mnogobrojne projekte, aktivnosti te razne međunarodne suradnje na području umjetnosti i kulture.





[KLIK] Noć muzeja tradicionalna je manifestacija Hrvatskoga muzejskog društva u kojemu sudjeluju muzeji, galerije, knjižnice, arhivi i druge baštinske, ali znanstvene i obrazovne ustanove iz svih dijelova Hrvatske.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: