Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Premijerni naslov Nezaboravak prvi puta u slobodnoj prodaji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2019. 9:23 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Premijerni naslov Nezaboravak prvi puta u slobodnoj prodaji
26.01.2019. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S veseljem Dječje kazalište Branka Mihaljevića poziva male i velike gledatelje na prvu izvedbu predstave Nezaboravak u slobodnoj prodaji za građanstvo u subotu, 26. siječnja 2019., s početkom u 18 sati. Riječ je o autorskom projektu za koji tekst i režiju potpisuje Peter Kus dramaturgiju Urša Adamič, likovno oblikovanje predstave Natan Esku, kostimografiju Zdenka Lacina, dok je asistentica kostimografkinje Tončica Knez. Glazbu je također skladao multiinstrumentalist i graditelj instrumenata Peter Kus, za scenski je pokret bio zadužen Miha Arh, a za oblikovanje rasvjete Igor Elek. U predstavi igraju: Djed – Ivica Lučić; Unučica Lučka – Kristina Fančović i Mama – Aleksandra Colnarić.

U središtu predstave Nezaboravak je odnos djeda i unučice Lučke. Djed postaje zaboravan, vidi stvari kojih nema, čudno se ponaša i ne zna objasniti zašto je tako. Ako Lučkinu majku djedovo ponašanje sve više i više brine, Lučki se promijenjeni djed čini zanimljiv. Uživi se u njegov svijet neobičnih ideja i munjevitih pomisli. Djed se zbog demencije postepeno vraća u svoje djetinjstvo, a Lučka uz njega sve više odrasta. U jednom se trenutku njihovi putovi križaju i povezuju u zajedničkom doživljaju igre.

Predstava je pomoću maski, lutaka, kazališta predmeta i sjena, na poetski i vizualno uzbudljiv način, prikazala psihološki svijet starih ljudi s demencijom. Ako se djeca i odrasli užive u njihov drukčiji način shvaćanja svijeta, mogu ga tako bolje razumjeti i prihvatiti promjene u odnosima sa starim osobama koje ova bolest donosi.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta od 8 do 15 sati te sat uoči subotnje izvedbe ili ih rezervirati na marketing[at]djecje-kazaliste[dot]hr i 031/501-485.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: