Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek i Pečuh povezat će se izravnom linijom autobusa na električni pogon?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65663
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2019. 9:33 
Naslov:  Osijek i Pečuh povezat će se izravnom linijom autobusa na električni pogon?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku na adresi Stjepana Radića 4 jučer je svečano otvoren ured Pannon EGTC (Europske grupacije za teritorijalnu suradnju) koja okuplja jedinice lokalne samouprave, sveučilišta i druge javne institucije iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Cilj grupacije je jačanje i unaprjeđenje društvenog i gospodarskog razvoja koji se temelji na prekograničnoj, transnacionalnoj i međuregionalnoj suradnji između država članica te njihovih regionalnih i lokalnih vlasti. Osječko-baranjska županija je članica grupacije, a župan Ivan Anušić je njezin potpredsjednik.

Anušić je istaknuo kako će novootvoreni ured provoditi niz projekata, od kojih je najzanimljiviji projekt povezivanja Osijeka i Pečuha izravnom linijom autobusa na električni pogon koji će se financirati iz fondova EU. Tu su zatim projekti u turizmu, od brendiranja do festivala i manifestacija te razvijanje i unaprjeđenje suradnje s nacionalnim manjinama, Hrvatima u Mađarskoj i Mađarima u Hrvatskoj.



Otvorenje novog ureda važno je i za buduće zajedničko apliciranje i provedbu projekata jer taj oblik suradnje nije ograničen samo na određene europske fondove, nego se može koristiti za sve fondove, ocijenio je Predsjednik skupštine mađarske županije Baranje Zoltan Madaras dodavši kako je EGTC oblik suradnje koji vrlo dobro funkcionira i u drugim europskim regijama.

Uoči otvaranja ureda, održan je radni sastanak na kome su središnje teme bile organizacija Trilateralnog gospodarskog foruma u Pečuhu te turistička suradnja, osobito mogućnosti zajedničkog marketinškog predstavljanja turističke ponude dviju županija. Konkretno se razgovaralo i o suradnji u prekograničnom projektu B light (Beneficiary Light) čiji je nositelj HAMAG BICRO, a partner Županijska razvojna agencija, kojim se prvi put u povijesti mađarsko-hrvatske prekogranične suradnje omogućava izravno financiranje malih i srednjih poduzeća bespovratnim sredstvima
Nakon Osijeka, grupacija planira otvoriti još tri ureda - dva u Mađarskoj te jedan u Čakovcu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.01.2019. 22:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Možda da odmah autobus bude na atomski pogon, na električni je već demode.
(...- Linija za Pečuh ukinuta je, a s njom se pokušalo prije nekoliko godina, no nije bila rentabilna. Ljudi nisu bili zainteresirani i autobusi su bili skoro pa prazni - rekao je Marijan Šimundić iz APP-a Požega...)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: