Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Urbana aglomeracija Osijek dobit će 40 milijuna kuna za izgradnju i modernizaciju biciklističkih staza

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.01.2019. 10:34 
Naslov:  Urbana aglomeracija Osijek dobit će 40 milijuna kuna za izgradnju i modernizaciju biciklističkih sta
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije objavilo je poziv za natječaj vezano uz izgradnju i modernizaciju biciklističkih staza urbane aglomeracije Osijek.

Cilj poziva je izgradnja, prilagodba i modernizacija mreže biciklističkih staza namijenjenih javnoj uporabi i povezivanju raznih oblika prijevoza prihvatljivih za okoliš.

Biciklistička infrastruktura će doprinijeti boljoj povezanosti na linijama koje služe za dnevne migracije na području aglomeracije, većem korištenju javnih sredstava prijevoza kroz nadovezivanje biciklističkih infrastruktura na linije javnog prijevoza i stvaranje pretpostavki za multi-modalni prijevoz, smanjenju emisija CO2 te povećanoj sigurnosti biciklista, ali i ostalih sudionika u prometu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva je 40 milijuna kuna, a novac dolazi iz programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Najviši mogući udio bespovratnih sredstava je 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova Projekta. Najniži iznos bespovratnih sredstava pojedinačnog projektnog prijedloga koji može biti dodijeljen je milijun kuna, a najviši 9 milijuna kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su slijedeće jedinice lokalne samouprave (JLS) Urbane aglomeracije Osijek: Grad Osijek, Grad Belišće, Grad Valpovo, Općina Antunovac, Općina Bilje, Općina Čepin, Općina Darda, Općina Ernestinovo i Općina Petrijevci.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati su: Priprema projektno-tehničke dokumentacije i studija; Infrastrukturna komponenta projekta; Upravljanje projektom; Promidžba i vidljivost te Horizontalne aktivnosti (aktivnosti vezane uz promicanje horizontalnih načela).

Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku, na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu. Krajnji rok dostave projektnih prijedloga je 28. lipnja 2019. godine u 23:00 sati.

Više detalja o natječaju možete pronaći ovdje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.01.2019. 17:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne zna lijeva što radi desna. S jedne strane se ukidaju i brišu biciklističke staze, a s druge strane ih, kao, treba graditi. Tko je odobrio projekt kružnih tokova u Trpimirovoj ulici kojom su prekinute biciklističke staze? Zašto je obrisan biciklistički prijelaz u Divaltovoj ulici prema Sjenjaku?
S druge strane pohvala onome tko je pokrpao višegodišnje rupe na biciklističkoj stazi kod Remize.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: