Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vincekovo - 27 vozača vozilo uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.01.2019. 13:53 
Naslov:  Vincekovo - 27 vozača vozilo uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom proslave svetog Vinka, 22. siječnja, na području cijele PU osječko – baranjske provest će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanju prisutnosti alkohola u krvi vozača.

Od 18. do 20. siječnja na području ove policijske uprave policijski službenici zatekli su u prometu 27 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od kojih su 22 vozača evidentirana u vremenu od 23 sata 19. siječnja do 6 sati 20. siječnja.

U navedenom periodu, osim prekršaja nedozvoljene koncentracija alkohola u krvi, evidentirano je još 249 prekršaja, od čega 146 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljana pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 63 ostala prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 20. siječnja u 1,38 sati u Belišću, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,21 grama po kilogramu.

U Strossmayerovoj ulici u Osijeku, 18. siječnja u 0,45 sati policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 15,35 sati 18. siječnja u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a 36-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu.

U subotu, 19. siječnja, u 3 sata, u Belišću se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a 24-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu mladog vozača, upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,34 grama po kilogramu.

Istoga dana u 6,15 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a 43-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Vozač je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također 19. siječnja u 19,50 sati u Širokom Polju se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a 63-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,52 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 1,30 sati 20. siječnja policijski su službenici u Belišću zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin za vrijeme dok je imao alkohola u krvi od 2,21 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Istoga dana u 2,12 sati u Zagrebačkoj ulici u Osijeku policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je imao alkohola u krvi 1,26 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 4 sata 20. siječnja u Satnici Đakovačkoj, zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok je isključen iz prometa te je imao alkohola u krvi 1,23 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također 20. siječnja, u 04,30 sati, u Valpovu je zaustavljen 39-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je imao alkohola u krvi 0,80 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U Wilsonovoj ulici u Osijeku 20. siječnja u 16,05 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 38-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.





Tekst: PU osječko baranjska
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: