Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



80 potvrđenih slučajeva gripe u osječkom KBC-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.01.2019. 9:50 
Naslov:  80 potvrđenih slučajeva gripe u osječkom KBC-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Epidemija gripe se zahuktava u cijeloj Hrvatskoj, pa nije zaobišla ni našu županiju.

Naime, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj je do sada službeno registrirano 8468 oboljelih od gripe, od kojih je najviše prijava (5327) stiglo u drugom tjednu 2019. godine. Najviše je prijava pristiglo iz Brodsko-posavske županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije te Splitsko-dalmatinske županije.

Među pristiglim prijavama kliničke gripe stopa je incidencije uobičajeno najviša u djece predškolske dobi, a najniža u osoba u dobi od 65 i više godina.

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je u sezoni 2018./2019. službeno prijavljeno 308 oboljelih osoba, od čega njih 200 u drugom tjednu 2019. godine. Što se samog grada Osijeka tiče, u dnevnu bolnicu Klinike za infektologiju KBC-a Osijek do sada je zbog simptoma gripe upućeno stotinjak pacijenata, a brzim testom taj je virus kod njih 80 i potvrđen.

Samo je deset pacijenata hospitalitirano zbog težih komplikacija, prije svega upale pluća. Riječ je prvenstveno o kroničnim bolesnicima koji pate od kardioloških, bubrežnih ili drugih bolesti kod kojih je proces ozdravljenja teži i sporiji.

Do sada nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj na našem području, za što u Klinici za infektologiju zaslužnim smatraju jako dobru procijepljenost. Zahvaljujući tome, za razliku od nekih drugih dijelova Hrvatske gdje ovih dana vlada izvanredno stanje, broj oboljelih od gripe kod nas nije veći nego prethodne godine.

Činjenica je, poručuju iz HZJZ-a, da smo i dalje u uzlaznoj fazi epidemije gripe te je za očekivati da će se vrhunac epidemije postići u iduća tri do četiri tjedna, nakon čega će broj oboljelih postupno padati.

[klik za uvećanje]






Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: