Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: "Na komadiću Europe" Željko Pervan stand up

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.01.2019. 16:08 
Naslov:  Kino Urania: "Na komadiću Europe" Željko Pervan stand up
07.02.2019. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan od najboljih stand up komičara na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će svoju stand up predstavu "Na komadiću Europe" u četvrtak 07. veljače 2019., s početkom u 20.00 u kinu Urania.

Ulaznice po cijeni od 60,00 kn se prodaju na blagajni kina od petka 18. siječnja 2019.

Možete lih rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: info[at]kinematografi-osijek[dot]hr i ulaznice[at]kinematografi-osijek[dot]hr ili Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

Na nišanu je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda te razne kupovne navike ljudi ("rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa?"). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: "imaju koče, a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao, pa je sada pola u Hrvatskoj, a polovinom u Sloveniji".

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže 'DA' u crkvi, dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?". Nije ostao dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada se dotakne Zakona o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol "jer mu bazdi".


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: