Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Borzan: Borzan pozvala građane da se prijave za ugradnju dizala iz EU fondova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.01.2019. 11:53 
Naslov:  Borzan: Borzan pozvala građane da se prijave za ugradnju dizala iz EU fondova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Najavu ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac da će se u ovoj godini, nakon analize interesa i drugih podataka, raspisati natječaj za pilot program sufinanciranja ugradnje dizala iz EU fondova, komentirala je europarlamentarka Biljana Borzan, jedna od inicijatorica projekta „Dostupnost do stana“.

- Pozdravljam najavu ministrice Žalac. Od 2016. s ministarstvom smo prošli put od „ne može se“, ka „možda“, prema „treba izmijeniti operativni program“, do jučerašnje najave natječaja. Ipak, sav trud i lobiranje, što moj, što udruga umirovljenika i drugih dionika, će se pokazati opravdanim samo ako sredstva budu primjerena potrebi i interesu građana. U Hrvatskoj ima 16 tisuća zgrada bez lifta, tako da eventualan simbolički natječaj od par stotina subvencioniranih dizala neće biti dovoljan - kazala je hrvatska europarlamentarka.

U prosincu su udruge umirovljenika HP i HT poslale obrazac za iskazivanje interesa za ugradnju dizala na adrese svih predstavnika stanara u višekatnim zgradama koje trenutno nemaju liftove. Pretprijava nije obvezujuća i služi za procjenu i evidenciju zainteresiranosti. Obrazac se može ispuniti i online, na stranicama Hrvatske gospodarske komore.

- Pozivam sve zainteresirane da do 31. siječnja popune pretprijavni obrazac jer ćemo „oboružani“ značajnim interesom građana moći od ministarstva tražiti da se za projekt osiguraju primjerena novčana sredstva. Moj posao kao eurozastupnice je da EU radi za ljude. Ako sam ikad vidjela projekt kojim bi Unija građanima direktno pomogla, to je ovaj. I zato neću stati dok on ne zaživi na korist svima, pogotovo starijima, invalidima i drugim slabo pokretnim osobama - zaključila je Borzan.



Tekst i foto: Ured/Office of Mrs. Biljana Borzan MEP

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: