Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pansion za kućne ljubimce najbolja poduzetnička ideja za prošlu godinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.01.2019. 14:11 
Naslov:  Pansion za kućne ljubimce najbolja poduzetnička ideja za prošlu godinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poslovna ideja „Pansion za kućne ljubimce“ Obrta za savjetovanje i usluge „Alarius“ vlasnice Selme Đurić iz Osijeka proglašen je za Najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije u prošloj godini.

Podsjetimo, Županija već 12 godina organizira izbor Najbolje poduzetničke ideje kao jednu od mjera poticanja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Ukupni fond nagrada iznosi 44.000 kuna, od kojih je za prvu nagradu izdvojeno 10.000 kuna, drugu 8.000 kuna, treću 6.000 kuna, dok je 10 ideja nagrađeno sa po 2.000 kuna.

Druga nagrada pripala je Marku Careviću iz Osijeka za „DolorLux - pametno svjetlo za bicikl“, treća Antoniji Čalić i Sanji Arambašić iz Višnjevca za Društvenu igru #S4F #SMART4FUTURE, a ostalih 10 nagrađenih su Zvonimir Vakanjac (Osijek) za 2bFit aplikaciju (aktivniji život stimulacijom nagrada), Dental Clinic d.o.o. Osijek za Dental Clinic (platforma/aplikacija za upravljanje terminima), Iva Pavlović (Osijek) iz Obrta Zdravi gric za ideju proizvodnje i prodaje čipsa od raštike, mrkve i kupusa, Damir i Mirela Mićan (Đakovo) za Enterbiz.hr - Online burza poduzetništva, ABAKUS d.o.o. Osijek za Školu mentalne aritmetike "Malac genijalac", Goran Walter (Erdut) za Glamping (glamurozni kamping), Eva Bošković (Bistrinci) za Rječnik/rokovnik za učenje vokabulara na stranom jeziku, Mladen Mamić (Valpovo) i Damir Weber (Belišće) za Razvoj i komercijalizacija prodajnog software-a za FMCG industriju, PATRIOT BROTHERS, obrt za turizam i usluge, vlasnika Filipa i Brune Bučanovića (Bilje) za Turistički najam E-skutera te Future Vision j.d.o.o. Osijek za Winestem (Sustav za nadzor vinskih podruma).

Na prigodnoj svečanosti u sjedištu Županije, nagrade dobitnicima uručio je župan Ivan Anušić koji je istaknuo kako cilj Najbolje poduzetničke ideje nije samo dodjela financijskih nagrada nego želja da sve mlade koji imaju poduzetničku ideju potaknemo i ohrabrimo da krenu u poduzetničke vode, stvaraju svoj posao i angažiraju cijelo društvu u tomu.

Budućnost Hrvatske je u malim poduzetnicima, obrtništvu i OPG-ovima, njihov rad treba poticati, što i na ovaj način čini Osječko-baranjska županija zajedno s drugim sponzorima, a rezultirat će konkretnim idejama od kojih će se neke implementirati u život Županije i Hrvatske“, izjavio je tom prigodom župan Anušić. Predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević dodao je kako je prošle godine na području Županije registrirano 400 novih j.d.o.o., što je potvrda interesa i mogućnosti za razvoj poduzetništva, a za čiju je uspješnost dakako prvo potrebna dobra poduzetnička ideja.

Inače, u dosadašnjih 12 natječaja ukupni fond nagrada je iznosio 1,23 milijuna kuna, od čega je Osječko-baranjska županija osigurala 259.000 kuna, a ukupno je pristiglo 668 prijava za najbolju poduzetničku ideju.







Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.01.2019. 19:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Budućnost Hrvatske nije u malim poduzetnicima, kako kaže župan, nego u velikima, ali pošto su svi veliki nekako morali postati od malih, odnos prema malima je veoma važan za uspjeh gospodarstva.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: