Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen edukativni vodič za vlasnike pasa i mačaka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.01.2019. 14:09 
Naslov:  Predstavljen edukativni vodič za vlasnike pasa i mačaka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U suradnji udruga za zaštitu životinja i Grada Osijeka izrađen je i predstavljen edukativni vodič za vlasnike pasa i mačaka.

U svrhu podizanja svijesti o primjerenoj skrbi za životinje, svim vlasnicima pasa i mačaka s područja Grada omogućena je besplatna izobrazba u okviru radionica te informativno-stručnog vodiča.

Stoga su Udruga za obuku pasa Prias i Grad Osijek u prosincu u Mjesnom odboru Višnjevac organizirali prvu u nizu planiranih radionica o odgovornoj skrbi za životinje i kulturnom ophođenju vlasnika pasa. Radionicu je održala Alenka Medak, licencirana voditeljica tečaja za obuku pasa i ovlaštenik za provođenje testa socijalizacije nad opasnim psima, a nazočili su joj i predstavnici spomenutih udruga te Grada.

U sklopu radionice predstavljen je i Vodič za vlasnike pasa i mačaka – ,,Psi i mačke u zajednici” – izrađen u suradnji Udruge Pobjede, Udruge 9 života, Udruge za obuku pasa Prias i Grada Osijeka. Vodič obuhvaća temeljne upute o brizi i odgovornosti prema mačkama i psima, kulturi ponašanja vlasnika, zakonskim odredbama o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te ostale naputke i savjete u svezi sa zdravljem i odgojem pasa i mačaka.

Vodič također sadrži popis uređenih zona za istrčavanje pasa na području Osijeka, kao i pregled lokacija uređenih igrališta za pse, praonica za kućne ljubimce i dodatnih sadržaja.

Grad Osijek financira troškove radionica te stručne pripreme, izrade, tiska i distribucije Vodiča u iznosu od 20.000 kuna. Preostale radionice održat će se u prostorima gradskih četvrti ili mjesnih odbora, ovisno o adresi prebivališta većine polaznika i bit će pravovremeno javnosti najavljene.

Vodič za vlasnike pasa i mačaka možete pronaći dolje u tekstu.







Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: