Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od nove godine nekoliko važnih novosti kod polaganja vozačkog ispita

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.12.2018. 13:29 
Naslov:  Od nove godine nekoliko važnih novosti kod polaganja vozačkog ispita
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od prvog dana nove godine, Hrvatski autoklub (HAK) uvodi nova tehnološka rješenja u proces provedbe vozačkih ispita, piše portal srednja.hr.

Tako će se u procesu provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta početi koristiti programska aplikacija instalirana na tablet uređaje. Njena najveća prednost je pojednostavljenje postupka izdavanja vozačkih dozvola jer se uvjerenje o položenom ispitu automatski šalje u MUP i HAK.

Nakon što kandidat položi vozački ispit, pomoću aplikacije automatizmom informacija u vrlo kratkom roku dolazi na server MUP-a, odnosno HAK-a u obliku eUvjerenja o položenom vozačkom ispitu, što će značajno pojednostaviti i ubrzati postupak izdavanja vozačke dozvole. Osim toga, svrha je i smanjenje postojeće dokumentacije koja prati proces provedbe vozačkih ispita, kao i administrativnih poslova vezanih za proces provedbe vozačkih ispita.

Osim tableta, novina u provođenju vozačkog ispita u drugoj fazi je i instaliranje kamera ispred vozila u kojima se polaže ispit. Svrha je veća transparentnost procesa provedbe vozačkih ispita i pojedinih postupaka u okviru toga, kao i veća objektivnost procjene i ocjene stečenih znanja, vještina i sposobnosti za upravljanje vozilom u stvarnim uvjetima odvijanja prometa te ujednačavanje sadržaja i kriterija ispita ovlaštenih ispitivača tijekom provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta.

Sve navedeno doprinijet će boljoj i kvalitetnijoj osposobljenosti kandidata za vozače, njihovoj boljoj pripremljenosti za samostalno i sigurno upravljanje vozilom u stvarnim prometnim uvjetima, poboljšanju sigurnosti mladih, odnosno novih vozača kao i doprinos poboljšanju sigurnosti prometa na cestama, navode u HAK-u.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Inja Pavlić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.12.2018. 17:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

To će sigurno pojeftiniti cijenu dobivanja vozačke dozvole Smile. Prepušteo je jednoj, de facto, privatnoj firmi, HAKu, da određuje propise i cjenike. Tako isto je u mnogim drugim oblastima.
Uzima država, a uzimaju i njezini "prijatelji". Država tu i tamo još može smanjiti kakav porez ili drugi državni prihod, ali da smanji prihod svojim "prijateljima", to se još nije dogodilo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: