Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zaklada Srce Grada Osijeka dodijelila 28 novih stipendija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.12.2018. 11:39 
Naslov:  Zaklada Srce Grada Osijeka dodijelila 28 novih stipendija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već najavili, Zaklada Srce Grada Osijeka jučer je na prigodnoj svečanosti u osječkom HNK dodijelila 28 novih stipendija studentima s područja grada.

Zakladu Srce grada Osijeka osnovao je Grad Osijek kako bi pomogao odličnim studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, obitelji samohranih roditelja, kao i djeci bez roditelja i djeci bez roditeljske skrbi. Uvjet za dobivanje stipendije je da su studenti osječkog Sveučilišta ili studija koji ne postoji u Osijeku te da prihodovni cenzus ne prelazi iznos od 2000 kuna po članu kućanstva.

Raspoloživi iznos sredstava Zaklade po posljednjem javnom natječaju iznosio je 540.000 kuna, a student može dobiti godišnje do 18.000 kuna. Svaki student dobiva mjesečno 1.000 kuna, 3000 kuna dobiva ukoliko redovito upiše sljedeću akademsku godinu, plus još 3.000 kuna ukoliko je očistio sve ispite, tako da ukupni iznos stipendije ovisi o trudu svakog studenta.

Na raspisani javni natječaj za 30 stipendija javilo se 36 studenata od kojih je odabrano njih 29 koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Stipendiju je prihvatilo 28 studenata, a kada im se pribroji 29 studenata iz prethodne dvije godine, Zaklada je ukupno kroz ove tri godine podijelila 57 stipendija.

Stipendije su uručili zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham te upravitelj Zaklade Romano Kristić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: