Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završen projekt "Solidarnost je temelj!" - obavljene 44 besplatne kastracije pasa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.12.2018. 10:14 
Naslov:  Završen projekt "Solidarnost je temelj!" - obavljene 44 besplatne kastracije pasa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt "Solidarnost je temelj!" koji je započeo 1. lipnja ove godine financirala je najvećim dijelom tvrtka Unikom d.o.o., a cilj projekta bio je osigurati financijska sredstva za kastracije pasa pod skrbništvom osoba slabijeg imovinskog stanja koji nisu u mogućnosti sami djelovati preventivno na smanjenju broja napuštenih pasa i neželjenih štenaca u gradu Osijeku.

Tijekom trajanja projekta obavljene su 44 kastracije pasa iz 36 socijalno ugroženih obitelji, a uz pomoć donacija sugrađanki i sugrađana koji su prepoznali vrijednost ovog projekta za zajednicu te se željeli uključiti u projekt obavljene su još 23 kastracije.

Obzirom da smo do studenog ove godine na skrb primili 202 psa mlađa od šest mjeseci napominjemo kako je situacija vrlo ozbiljna te da je prevencija u vidu trajne sterilizacije jedino humano i održivo rješenje ako želimo smanjiti broj napuštenih pasa”, zaključuju iz Udruge te napominju kako će nastaviti s naporima da osiguraju financijska sredstva za istu namjenu.

Koristeći mehanizme koje omogućuje novi Zakon o zaštiti životinja već 60 gradova uvrstilo je u svoje Odluke obavezu trajne sterilizacije koja će direktno utjecati na smanjenja broja napuštenih životinja. Obzirom da grad Osijek ima jednako veliki problem s napuštenim životinjama, Udruga Pobjede koja vodi osječki Azil za pse nada se kako će po uzoru na druge gradove, među kojima je i Grad Zagreb, gradski oci propisati trajnu sterilizaciju.







Tekst i foto: Udruga Pobjede

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: