Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad osmi put ove godine dodijelio potpore iz programa poticanja razvoja poduzetništva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.12.2018. 20:06 
Naslov:  Grad osmi put ove godine dodijelio potpore iz programa poticanja razvoja poduzetništva
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima dodijelila je danas potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka osmoj ovogodišnjoj grupi poduzetnika koja se tijekom listopada prijavila na Javni poziv za dodjelu potpora u 2018.

Podsjetimo, Grad Osijek je 1. ožujka 2018. raspisao Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2018. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora kojim se provode mjere s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina. Korisnici potpore po Javnom pozivu mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća, trgovačka društva, obrti i zadruge.

Riječ je o osmoj ovogodišnjoj skupini poduzetnika koja se prijavila na javni poziv. Potpore je dobilo 18 poduzetnika za 18 prijava u ukupnom iznosu od 243.000 kuna.

Najpopularnije mjere i ovaj su put bile Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika koje je dobilo 11 poduzetnika početnika za nabavu strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora u ukupnom iznosu od 170.000 kn. Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme dobila su 4 poduzetnika u iznosu od 59.599 kn.

Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije dobila su 2 poduzetnika u iznosu od 12.500 kn.

Potporu za izlaganje na sajmovima dobio je 1 poduzetnik u iznosu od 696 kn.
Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora iznose 2,15 milijuna kuna, od čega je do sada iskorišteno 1,9 milijuna kuna. Nakon ove dodjele potpora, preostalo je 225.000 kn koje će se dodijeliti za prijave podnesene tijekom mjeseca studenog.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo najavio je kako će sljedeće godine Grad iz proračuna izdvojiti čak dva i pol milijuna kuna za potpore poduzetnicima s područja grada.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: