Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Most Osijek: Suradnja Mosta i nezavisnih lista koje su polučile uspjeh na mjesnim izborima u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.12.2018. 8:20 
Naslov:  Most Osijek: Suradnja Mosta i nezavisnih lista koje su polučile uspjeh na mjesnim izborima u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na konferenciji za novinare pod nazivom “Suradnja Mosta i nezavisnih lista koje su polučile uspjeh na mjesnim izborima u Osijeku“, koja je održana u prostorijama Mosta nezavisnih lista u Osijeku u srijedu (12. 12. 2018.) u 11.00 sati govorili su Mirela Tičinović, povjerenica Mosta za grad Osijek, predstavnici Nezavisne liste Zorana Batnožića, Nezavisne liste Zlatka Bebeka, Nezavisne liste Ivice Ivankovića, Nezavisne liste Petra Kopunovića Legetina, Nezavisne liste Luce Mikić i Nezavisne liste Tomislava Mišetića te nezavisni gradski vijećnik izabran s liste MOSTA dr.sc. Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

Na početku konferencije Mirela Tičinović istaknula je, javnosti već poznato, da je Most nezavisnih lista prije mjesnih izbora u Osijeku zauzeo stav da će na istima podržati nezavisne liste i kvalitetne pojedince na njima.

- Za to postoje, za nas, dva jednako važna razloga – kazala je Mirela Tičinović i nastavila …

- Prvi razlog je jedan od temeljnih principa na kojima je nastao Most, a to je povezivanje različitih nezavisnih lista iz svih krajeva Hrvatske, kako bi udruženo radili za dobrobit naše Domovine. Most je jedina politička stranka u Hrvatskoj koja u svom Statutu ima ugrađena načela suradnje s nezavisnim listama, čak do mjere da nezavisne liste sudjeluju u procesima odlučivanja unutar MOSTA, ne samo na lokalnoj nego i na nacionalnoj razini. Drugi razlog je kvaliteta rada koje nezavisne liste mogu ponuditi u Vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora. U pravilu se na njima nalaze naši susjedi, kojima je toliko stalo do njihove gradske četvrti i mjesnih odbora da su se spremni osobno izložiti i stati svojim imenom i prezimenom iza obećanja koje daju svojim susjedima – rekla je Tičinović, zaključujući …

- Drago nam je da su se na mjesnim izborima ove godine pojavile i druge nezavisne liste, a da ih nismo podržali samo mi nego i građani, pokazuju rezultati po kojima su nezavisne liste s kojima surađujemo ukupno osvojile 3. mjesto po broju glasova i po broju vijećnika. Mi danas ne želimo sebi pripisivati njihov uspjeh jer su za njega prije svih zaslužni nositelji lista i kandidati koji su se za rezultat izborili svojim angažmanom i uz podršku susjeda. Mi danas želimo najaviti našu buduću suradnju, posebno suradnju nezavisnih lista i vijećnika Gradskog vijeća izabranih s liste Mosta – zaključila je.

Zoran Batnožić je sa svojom nezavisnom listom u GČ Tvrđa pobijedio te osvojio drugi mandat, naglasivši do sada ostvarene projekte kao što su: najbrži besplatni internet u svojem kvartu u Europi, postavljene dvije pametne klupe na Vijencu, obnovljeno dječje igralište u takozvanim Dolinama, postavljene dvije stanice za samopopravak bicikala, otvoren park za pse, uvedeno dežurstvo u dječjem vrtiću i jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Vijenac te najavio dovršenje izgradnje središnjeg „Ivaninog Trga“ kao i oformljavanje primarnih jedinica zdravstvene zaštite obiteljske medicine.
Zlatko Bebek istaknuo je zapuštenost Gornjeg grada punog trošnih kuća i zastarjele infrastrukture te nužnost obnove istih, a za što su on i suradnici započeli izradu potpunog projekta, kojeg nadzire struka.

Luca Mikić, Ivica Ivanković, Petar Kopunović Legetin zahvalili su se Mostu na podršci i najavili svoj angažman na rješavanju komunalnih i drugih problema u njihovim naseljima.

Tomislav Mišetić, predsjednik Udruge Hoćemo, a s kojom je izašao na izbore kao nezavisna lista zahvalio se biračima, Mostu na podršci kao i udruzi Možemo, te obećao da će, bez obzira bude li obnašao 'poziciju ili opoziciju', on i njegovi kolege nastaviti s radom u zajednici.

- Zahvaljujem ovim divnim ljudima. Surađivati ćemo sve jače i jače. U strankama stranačka stega pojedinima ne dozvoljava afirmativan i kritički dijalog. Mi taj problem nemamo. A sve za bolji Osijek, bolje životne uvjete i bolji standard građana – kazao je na kraju Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.



Tekst i foto: Most nezavisnih lista

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: