Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U veljači započinje program Kućni majstor Grada i udruge Auxilium

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.12.2018. 11:17 
Naslov:  U veljači započinje program Kućni majstor Grada i udruge Auxilium
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka i humanitarna udruga Auxilium predstavili su jedinstven projekt u Hrvatskoj - program Kućni majstor čija je svrha hitna intervencija popravaka i zamjene oštećenih stvari u domovima starih, nemoćnih, bolesnih i socijalno ugroženih osoba.

Projekt Kućni majstor će se financirati iz EU fondova, a pokrenut je kao nastavak kontinuiranog rada udruge Auxilium, kojoj je jedna od osnovnih zadaća upravo briga o nemoćnim, starim, bolesnim i socijalno ugroženim osobama, kao i razvoj filantropije u široj zajednici.

Sedmogodišnjom analizom potreba građana treće životne dobi ustanovljen je niz prioriteta poput usluge popravaka u domu, stanu ili kući. Obzirom da je ekonomska situacija starijih građana iznimno teška, a i sve je manji broj raspoloživih majstora uslijed velikog iseljavanja, udruga Auxilium formirala je radnu skupinu naziva Kućni majstor čiji je primarni cilj brza i učinkovita intervencija, odnosno pomoć popravljanjem štete u domu (odštopavanje sifona, zamjena kotlića, slavina, električnih grla, utičnica, zamjena brava, popravci vrta, elemenata i niz drugih popravaka). Osim ovoga, kućni majstori će popravljati i namještaj te kućna računala.

Za program Kućni majstor zaposlit će se tri svestrana kućna majstora koji će pružati gore navedene usluge popravaka za kućanstvo.

U udruzi kažu kako je u tijeku prikupljanje upitnika, pomoću kojeg će dobiti informacije o okvirnom broju korisnika kojima je potrebna ovakva pomoć. Upitnici će biti dostupni u Uredu za umirovljenike, odnosno u Udruzi Auxilium (Sjenjak 133). Iz udruge očekuju kako će moći pružiti pomoć za 600 obitelji na godišnjoj razini, uključujući 350 socijalno najugroženijih obitelji s primanjima ispod 1000 kuna.

Planirani početak projekta je u veljači 2019. godine.





Tekst: Osijek031.com

Najava: Udruga Auxilium: Predstavljanje programa "Kućni majstor"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: