Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HUP Reg. ured Osijek: Seminar "Kreativno i manipulativno računovodstvo"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65677
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.12.2018. 10:57 
Naslov:  HUP Reg. ured Osijek: Seminar "Kreativno i manipulativno računovodstvo"
13.12.2018. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Seminar u okviru PUMA programa na temu "Kreativno i manipulativno računovodstvo" održat će se u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine s početkom u 10:00 sati u HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek.

Nakon održanog seminara u Vukovaru i Slavonskom Brodu te na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira ovaj zanimljiv seminar.

Cilj financijskih izvještaja je da na realan, istinit i fer način prikažu ključne podatke o financijsko – računovodstvenom poslovanju određenog poduzeća. To očekuju svi eksterni korisnici financijskih izvještaja koji su iz različitih interesa i perspektiva u konstantnoj potrazi za korisnim i točnim informacijama koje nisu rezultat raznih manipulacija.

Kreativno računovodstvo u početku je bilo zamišljeno u svrhu što realnijeg i objektivnijeg prikaza stvarnog financijskog položaja i rezultata poslovanja poduzetnika unutar računovodstvenog regulatornog okvira. Veliki je broj ciljeva zbog kojih se poseže za kreativnim računovodstvom, a najznačajniji su: održanje povjerenja investitora, ostvarenje prava na bonuse, priprema za preuzimanje ili obrana od neprijateljskoga preuzimanja, te odgađanje poreza na dobit za sljedeće razdoblje.

Nažalost, u praksi ono se često zloupotrebljava te je time preraslo u manipulativno računovodstvo. Pod manipulativnim računovodstvom podrazumijevaju se svi postupci kojima se namjerno prikazuju lažirani financijski izvještaji sa ciljem obmanjivanja javnosti. Manevarski prostor pronalazi se u računovodstvenim standardima koji su često nejasni i vrlo složeni, a procjene subjektivne.

Predavač je Nikola Nikšić, certificirani savjetnik za menadžment (CMC) licenciran pri ICMCI, ovlašteni procjenitelj poslovne izvrsnosti pri EFQM i ovlašteni računovođa. Uz dugogodišnje radno iskustvo na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama, računovodstvom i kontrolingom te obavljajući poslove menadžerskog savjetovanja.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: