Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Subverzivni vikend u kinu Urania

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.12.2018. 15:00 
Naslov:  Subverzivni vikend u kinu Urania
Od 06.12.2018. 16:00 do 12.12.2018. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Francuska alijansa Osijek u partnerstvu s Kinematografima Osijek d.d., Švicarskim veleposlanstvom u RH i Francuskim institutom Zagreb od 6. do 12. prosinca 2018., organizira izložbu fotografija, projekcije filmova i predavanje pod nazivom « Subverzivni vikend ». U svijetlu aktualnih događanja u Parizu, ovim programom obilježavamo 50. obljetnicu studentskih prosvjeda u Parizu koji su obilježili cijelu generaciju i potakli društvene promjene diljem Europe.

Događanje „Svibanj 68.“ najvažniji je društveni pokret u Francuskoj u 20. stoljeću koji je označio temeljni prekid u političkoj povijesti i mentalitetima ljudi. Pokrenuo je seriju prosvjeda te doprinijeo društvenim promjenama diljem Europe. U suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Francuskim institutom Zagreb i Švicarskim veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj zajedno će obilježiti njegovu 50. obljetnicu izložbom pod nazivom „U srcu svibnja 68.“, projekcijama dokumentarnih filmova i predavanjem politologa i filmskog kritičara dr.sc. Boška Picule pod nazivom „Studentski prosvjedi 68. – pedeset godina kasnije“, u sklopu Subverzivnog vikenda u Kinu Urania. Kompletan program će se održati u dvorani Kino kluba, a raspored po danima možete vidjeti u prilogu maila. Cijena redovne ulaznice je 20 kn, dok članovi Francuske alijanse i studenti ulaznicu plaćaju 16 kn, a za predavanje i izložbu ulaz je slobodan.

Pozivaju vas i na manifestaciju „Na krilima pjesme“ u organizaciji Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva „Lesja Ukrajinka“ Osijek, koja će se održati u subotu 8. prosinca s početkom u 15 h u kinu Urania. Program je ove godine posvećen velikoj ukrajinskoj spisateljici Lesji Ukrajinki, a održat će se uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Novi filmski tjedan uz program Subverzivnog vikenda pretpremijerno donosi novu epsku avanturu Peter Jacksona Smrtonosni strojevi, a premijerno sinkronizirani nastavak priče o Asterixu: Tajna čarobnog napitka i biografsku dramu Colette. Na programu i dalje ostaju akcijska avantura Robin Hood, glazbeni spektakl Bohemian Rhapsody, sinkronizirani božićni hit Grinch te najsmješniji češki majstori Pat i Mat 2 u sklopu ciklusa FEST is the BEST.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: