Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



I ove godine umirovljenici i socijalni slučajevi dobivaju božićnice od Grada

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.12.2018. 12:10 
Naslov:  I ove godine umirovljenici i socijalni slučajevi dobivaju božićnice od Grada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska uprava će i ove godine osigurati isplatu božićnica umirovljenicima i socijalnim slučajevima s područja grada, rekli su na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Gradskom poglavarstvu prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić.

Božićnice će se isplatiti umirovljenicima s prebivalištem na području grada čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 2.000 kuna, na temelju ispisa korisnika mirovina kojeg je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje iz Zagreba dostavio Gradu.

Oni su podijeljeni u tri kategorije: umirovljenici s mirovinama do 1.000 kuna dobit će 300 kn božićnice, oni s mirovinama od 1.001 do 1.700 kn dobit će 200 kn, a oni s mirovinama od 1.701 do 2.000 kn dobit će 100 kn božićnice. Ti umirovljenici će božićnice dobiti na kućnu adresu preko Hrvatske pošte.

Umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu božićnice ali nisu na ispisu koji je Grad dobio od HZMO-a zato što su u međuvremenu promijenili adresu stanovanja ili su novi umirovljenici, moraju podnijeti ispunjeni Obrazac za prijavu. Obrazac za prijavu preuzima se od sutra (srijeda) u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo ili od 10. prosinca u gradskim četvrtima i mjesnim odborima po mjestu stanovanja. Rok za prijavu je 24. prosinca.

Božićnice od 300 kuna dobit će i socijalno ugrožene osobe (korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja), dok će korisnici pučke kuhinje kojima Grad plaća topli obrok dobiti božićnicu u iznosu od 200 kuna. Tim će se kategorijama stanovništva božićnica isplatiti putem poklon kartice Zagrebačke banke koju će moći preuzeti u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo.

Beskućnici na smještaju u Domu sv. Vinka, njih ukupno 24, dobit će božićnice u iznosu od 200 kuna, također putem poklon kartice Zagrebačke banke. Njima će se kartice uručiti u prihvatilištu.

Božićnice će dobiti i djeca iz socijalno ugroženih obitelji do 15 godina starosti (djeca iz kućanstava koja primaju naknadu od Centra za socijalnu skrb te djeca iz udomiteljskih obitelji), koji će dobiti 300 kuna i to 200 kuna putem poklon kartice Zagrebačke banke plus paket slatkiša vrijednosti 100 kuna.

Isplate božićnica obavljat će se do 15. prosinca za sve osobe s popisa, a za one koji će biti naknadno dodani do 31. prosinca.

Šerić je istaknuo kako će ove godine božićnice dobiti 5.225 umirovljenika plus njih 500-ak iz inozemstva i novih, što je manje nego prethodnih godina. Razlog je taj što je odlukom Vlade ove godine dva puta provedena indeksacija mirovina zbog čega je jedan dio umirovljenika s područja grada prešao granicu od 2000 kn. Stoga će se uputiti prijedlog gradonačelniku da se za iduću godinu gornja granica poveća na otprilike 2200 kuna kako bi takvi umirovljenici mogli nastaviti dobivati božićnice jer su, unatoč rastu mirovina, i dalje u teškom položaju.

Inače, iz gradskog proračuna za ovu godinu osigurano je 3,15 milijuna kuna za božićnice i uskrsnice, od čega samo za božićnice 1,25 milijuna. Istovjetan iznos planiran je i u proračunu za 2019. godinu.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.12.2018. 18:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zar ne bi najugroženiji slučajevi trebali zahtijevati najizdašnije božićnice? Što ti jadni ljudi mogu učiniti s 200 kuna?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: