Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Čak četiri intervencije osječkih vatrogasaca samo za Dan Grada!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.12.2018. 11:16 
Naslov:  Čak četiri intervencije osječkih vatrogasaca samo za Dan Grada!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I dok je većina nas po običaju nedjeljom „chillirala“ ili smo uživali u nekoj od aktivnosti vezanoj uz obilježavanje Dana Grada, osječki vatrogasci jučer su imali pune ruke posla.

Sve je započelo tako što je Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 12:17 h zaprimilo dojavu da se osjeti miris dima i paljevine u višekatnoj stambenoj zgradi na Sjenjaku 11. Na intervenciju su upućena 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca, a ulaskom u zgradu pronašli su stan iz kojeg dolazi dim koji se osjetio u stubištu zgrade. Naime, vlasnica stana je na kratko napustila stan a da nije isključila el. štednjak na kojem se nalazio lonac sa ručkom.

Ulaskom u stan vlasnica je sklonila lonac sa štednjaka i otvorila prozor u kuhinji, a vatrogasci su otvorili pomoćni hodnik koji je povezan s požarnim stepenicama zgrade i tako napravili prirodnu ventilaciju stubišta. Susjedi su također zamoljeni da svatko na svom katu otvori pomoćni hodnik da se što prije izrači i nestane neugodan miris i dim koji se stvorio nastalim požarom.

Operativno dežurstvo je u 15:50 h zaprimilo dojavu da gori pomoćna prostorija u Psunjskoj 116b u Osijeku. Na intervenciju je upućeno 1 vatrogasno vozilo i 5 vatrogasaca koji su dolaskom na mjesto intervencije utvrdili da je gorio kuhinjski element iznad plinskog štednjaka u pomoćnoj prostoriji. Termovizijskom kamerom pregledan je opožareni prostor te nisu uočena žarišta požara i nije bilo opasnosti od ponavljanja požara.

U 19:06 h Operativno dežurstvo zaprimilo je dojavu da gori dimnjak u ulici Bele Bartoka 73. Na intervenciju je upućeno 1 vatrogasno vozilo i 4 vatrogasca koji su na mjestu intervencije utvrdili da u kući na četiri etaže gori dimnjak u stanu u suterenu. Žar iz peći je očišćen, svi stanovi su pregledani pomoću termovizijske kamere, a stanari su upozoreni na opasnost od požara pošto su priključeni napom na dimnjak o čemu su i dežurni dimnjačari napisali zapisnik.

Na kraju, nešto prije ponoći, u 23:56 h, zaprimljena je dojava da gori dimnjak u Vukovarskoj ulici 80 u Klisi. Na intervenciju je upućeno 1 vatrogasno vozilo i 4 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da u kući katnici cijelom vertikalom gori dimnjak. Po uputama operativnog dežurstva vlasnica kuće prestala je s loženjem i izvadila je žar iz peći. Termovizijskom kamerom pregledane su sve etaže te je utvrđeno da nema opasnosti od izbijanja požara iz dimovodnog kanala.





Tekst: Osijek031.com
Foto: JPVP Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: