Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Projekcija dokumentarnog filma "Osijek, ruka koja daje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.11.2018. 13:34 
Naslov:  Kino Urania: Projekcija dokumentarnog filma "Osijek, ruka koja daje"
02.12.2018. 18:45
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U nedjelju, 2. prosinca 2018. godine u kinu Urania održat će se projekcija dokumentarnog filma „Osijek, ruka koja daje“ koji je nastavak projekta započetog još 1995. godine kada je nastao dokumentarni film „Nebo ispod Osijeka“ kojim je, na dotad neuobičajen način, prikazan život u poratnom i još uvijek okupiranom gradu kroz ljude koji u njemu žive i na način kako ga tada vide.

23 godine kasnije, isti ti ljudi, a i neki drugi govore o gradu; zašto su još tu, zašto su otišli, što im Osijek znači, po čemu se promijenio, zašto ga vole. Film je sniman na autentičnim lokacijama, u spontanim situacijama, sa željom da objedini emociju prema gradu, izraženu na različite načine od različitih ljudi. Stoga film i jest produkt zajedničkog rada ljudi različitih profila, zanimanja, generacija, životnih stilova i pripada svima koji grad Osijek vole.

Prema hodogramu događaja, prije otvaranja izložbe fotografija Zlatka Balentića (u holu kina Uranije), emitirat će se dokumentarni filmovi „Nebo ispod Osijeka“ Zvonimira Jurića i „Cenera čuvaju anđeli“ od Maria Kanaet (u maloj dvorani Kina Urania), a nakon toga kreće uživo projekcija filma „Osijek, ruka koja daje“ (u velikoj dvorani Kina Urania) koja je zamišljena kao unikatni spoj živih nastupa prije i nakon filma koji će uvesti gledatelje u film. Stoga je, kao takva, ova projekcija unikatni događaj jer nikada više neće moći biti ponovljena na isti način. Time smo željeli dodati još jednu dimenziju više, zahvaljujući kojoj će i sama projekcija biti uklopljena u stvarni život, i stvarne ljude. Na kraju projekcije u vanjskom prostoru osigurali bismo piće za posjetitelje koji bi se, uz ambijentalnu glazbu, mogli još neko vrijeme družiti i izmjenjivati dojmove s projekcije filma.

Program:

18:45 - otvaranje izložbe, umjetničke fotografije Zlatka Balentića
19:00 - prikazivanje filma Zvonimira Jurića „Nebo ispod Osijek“ (24:37 min)
19:30 - prikazivanje dokumentarnog filma Maria Kanaeta „Cenera čuvaju anđeli“ (23:05 min)
20:00 - prikazivanje filma u izgradnji Ivice Šuto „Osijek, ruka koja daje“ (44:20 min)
20:45 - nastup grupe „Galebovi“ Miroslava Milinovića - Šljama i VIS „Gužva u Šesnaestercu“
21:00 - nastavak snimanja filma „Osijek, ruka koja daje“ i nastup DJ-a Lee
22:00 - after party filma


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: