Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania dobitnik Europa Cinemas nagrade za 2018. godinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.11.2018. 9:32 
Naslov:  Kino Urania dobitnik Europa Cinemas nagrade za 2018. godinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kino Urania primilo nagradu Europa Cinemas kao najbolje kino za mlade


Odlična vijest za osječko kino Urania: službeno je objavljeno kako su upravo oni među dobitnicima Europa Cinemas nagrade za 2018., uz Theatiner Film u Münchenu te kina Lumière i Comoedia u Lyonu.

Osječko kino nagradu je dobilo u kategoriji Najbolje aktivnosti za mladu publiku (Best Young Audience Activities).

Ove nagrade, koje se dodjeljuju svake godine, uvažavaju izvanredan rad najboljih kino dvorana u mreži europskih kina koja se sastoji od 2.718 ekrana u 677 europskih gradova koje podržava Program kreativne Europe / MEDIA.

U obrazloženju nagrade osječkom kinu navodi se kako je to još jedan dokaz dinamike hrvatske kino scene s obzirom na to da je 2016. godine Kino Europa u Zagrebu dobilo nagradu za najbolji program.

Ovo je prilika da se istakne izvrstan rad jedne od rijetkih privatnih nezavisnih kino dvorana posvećenih autorskim filmovima u zemlji. Tim Kina Urania, na čelu s Marijanom Bošnjak, pokrenuo je mnoge inicijative koje svake godine privlače više od 17.000 mladih kinoljubaca koji preko kina Urania otkrivaju europsku filmsku produkciju. Njihove aktivnosti su usmjerene na sve dobne skupine (djeca iz osnovnih škola, srednjoškolska djeca i sveučilišni studenti), što ovu kino dvoranu čini pravim mjestom za otkrivanje i stjecanje novih iskustava“, stoji u obrazloženju.

Nagrada Kinu Urania će se dodijeliti 18. prosinca u Osijeku, a uručit će ju Maria Magdalena Gierat, članica Izvršnog odbora Europa Cinemas nagrade.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: