Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Most Osijek: "MOST na mjesnim izborima u Osijeku podržava nezavisne liste, pozivamo građane da učine isto"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2018. 8:52 
Naslov:  Most Osijek: "MOST na mjesnim izborima u Osijeku podržava nezavisne liste, pozivamo građane da
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Most nezavisnih lista zauzeo je stav kako na mjesnim izborima u Osijeku namjerava podržati nezavisne liste i kvalitetne pojedince na njima jer smatramo kako je to najbolji put za izbor kvalitetnih vijećnika koji će predano raditi u Vijećima Gradskih četvrti i Mjesnih odbora iduće 4 godine.

20.11.2018. završio je rok za prijevu kandidacijskih lista za mjesne izbore u Osijeku.

Na mjesnim izborima građani biraju svoje predstavnike u Vijećima Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.

Predstavnike koji najčešće vode računa o komunalnim potrebama svojih naselja, podršci lokalnim udrugama i društvenim događajima važnim za njihovo naselje. Taj posao najbolje obavljaju pojedinci, naši susjedi, koji imaju volju i spremnost uložiti veliki trud i puno vremena kako bi njihovo naselje bilo uređenije i ugodnije za život. Često su to mali komunalni zahvati od popravaka nogostupa, uređenja igrališta i sličnog što većina građana niti ne primjećuje nego podrazumjeva da će biti učinjeno no da nema vrijednih pojedinaca u Vijećima njihovih četvrti mnogi od tih poslova ne bi bili napravljeni.

S druge strane političke stranke u pravilu su fokusirane na poslove u nadležnosti Gradskog vijeća, a mjesne izbore često doživljavaju kao poligon za odmjeravanje snaga i važni su im neposredno prije kampanje pa do dana objave rezultata. Već nakon toga političke stranke zaborave na gradske četvrti i mjesne odbore i njihov rad u pravilu preuzme na sebe 2-3 najvrednija pojedinca, naših susjeda.

Upravo zbog toga, a u skladu s ranijim medijskim najavama, Most nezavisnih lista odlučio je na mjesnim izborima u Osijeku podržati nezavisne liste. MOST je odlučio da stvaranjem stranačkih lista neće praviti konkurenciju našim susjedima na nezavisnim listama nego će im pokušati pomoći. Pomoći ćemo im javnim pozivima, kao što je ovaj, kojim pozivamo naše sugrađane da podrže svoje susjede na nezavisnim listama. Pomoći će im naši članovi i podupiratelji zalaganjem u neposrednom kontaku i razgovoru sa svojim prijateljima, pozivajući ih da na ovim izborima daju svoj glas nezavisnim listama. Nekima od njih već smo pomogli u formiranju lista.

Most nezavisnih lista nastao je povezivanjem različitih nezavisnih lista iz svih dijelova Hrvatske. Jedina smo politička stranka koja u svom Statutu ima ugrađena načela suradnje s nezavisnim listama, čak do te mjere da nezavisne liste sudjeluju u procesima odlučivanja unutar MOSTA ne samo na lokalnoj nego i nacionalnoj razini. Osim toga Most nezavisnih lista često je na prošlim lokalnim izborima podržavao različite nezavisne liste i nije se natjecao sa svojom stranačkom listom jer je procijenjeno kako je nezavisna lista dovoljno kvalitetna te da joj MOST ne treba praviti konkurenciju. Sve su to principi kojima se vodimo i ovaj puta te na mjesnim izborima u Osijeku podržavamo nezavisne liste.

Tekst i foto: Most Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: