Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dokkica: Međunarodni dan dječjih prava [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.11.2018. 15:06 
Naslov:  Dokkica: Međunarodni dan dječjih prava [2018.]
20.11.2018. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dokkica obilježila međunarodni Dan dječjih prava


Dječja osječka kreativna kućica u utorak, 20. studenog 2018., obilježit će Međunarodni dan dječjih prava, predstavljanjem „Vjetrenjače dječjih prava“ i nagrađenih video uradaka na temu dječjih prava u 11,00 sati u prostoru Udruge (Ulica Otokara Keršovanija 4, Osijek).

Proteklog tjedna učenici OŠ August Šenoa i OŠ Tin Ujević u Dokkici su sudjelovali u edukativnom kvizu o dječjim pravima, a pod umjetničkim vodstvom Vinka Vidmara, uz asistente Hrvoja Mikulića i Enu Janković, sudjelovali su u izradi jedinstvene vjetrenjače – „Vjetrenjače dječjih prava“. Zanimljivim kreativnim radionicama pridružili su se zaposlenici INA-e putem Kluba volontera te zaposlenice Addiko banke. Ideja ovoga projekta temelji se na pravima djeteta: na dječju participaciju, igru, izražavanje mišljenja. Nastojeći potaknuti društvo i lokalnu zajednicu na razumijevanje dječjih prava simboličnim postavljanjem modela vjetrenjače ispred prostora Udruge, djeca, volonteri i predstavnici Dokkice poslat će poruku o potrebi poštivanja dječjih prava, ali i potrebi uključivanja djece, razvoja njihove kreativnosti kroz kvalitetan i kreativan pristup u odgoju i obrazovanju. Važnost podizanja svijesti o održivom razvoju simbolično je povezana s motivom vjetrenjače koja je izrađena od različitih materijala, a osnovni nosač – kotač od odbačenog bicikla, nadograđen je krilcima izrađenim od plastičnih boca. Vjetrenjača je oslikana pojmovima koje su osmislili učenici. Kroz razmjenu ideja, kreativno izražavanje i stvaralaštvo Dokkica akciju pod nazivom „Vjetrenjača dječjih prava“ završit će predstavljanjem umjetničko-edukativne instalacije „Vjetrenjača dječjih prava“, nagrađenih video uradaka na temu dječjih prava, a samo otvorenje događaja upriličit će učenici koji su sudjelovali u njenoj izradi, nagrađeni autori video uradaka, volonteri i zapolenici Dokkice uz glazbenu pratnju Frana Jovičića na gitari. Udruga Dokkica u sklopu ove akcije provela je i Natječaj za kratki jednominutni video na temu dječjih prava za učenike osnovnih škola te su izabrana tri najbolja video uratka, koji će se prikazati sutra, a autorima će se dodijeliti nagrade i priznanja.






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: