Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Biraj bolje: "Tenja – zadnja rupa na svirali gradskim službama"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.11.2018. 12:32 
Naslov:  Biraj bolje: "Tenja – zadnja rupa na svirali gradskim službama"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pitanje Kristijana Šimičića gradonačelniku: Tenja – zadnja rupa na svirali gradskim službama.

– Naselje Tenja sa svojih 7 400 stanovnika i 2.200 kućanstava je najveće naselje Osijeka. Iako je najveće, prečesto je zaboravljeno od strane gradskih službi. Kod održavanja zelenih površina, parkova, kanala, održavanja i ulaganja u rasvjetu u Tenje se zadnje dolazi, a sve se češće i zaboravlja doći.

Dvije godine ukazujemo na gotovo hektar gradskog zemljišta u Novom Tenju (između Drinske, Dravske i Savske), nedaleko od centra Tenja, koje je zaraslo u korov, a nalazi se na korak do dvorišta mnogih kuća. Zmije, štakori, glodavci ljudima ulaze u dvorišta zbog neodržavanja zemljišta od strane grada. Tek kada građani pozovu medije, gradske službe dođu u Tenje i barem na kratko riješe problem.

Mnoge ruševne i napuštene kuće, pa i ruševna ININA benzinska crpka narušavaju izgled cijelog naselja, a gradske službe ništa ne poduzimaju.
Gradonačelniče, žalosno je da su gradskim službama Osijeka, a time i vama kao gradonačelniku, Tenja i Tenjani na zadnjem mjestu.
Mene i stanovnike Tenja zanima koji su rokovi završetka uređenja SRC Jezera Adica koje se nalazi uz nogometno igralište NK Slavonac Tenja?

Inicijativa Kristijana Šimičića

- TENJSKA TRŽNICA - Predlažemo izgradnju male otvorene natkrivene tržnice koja bi radila 2 do 3 puta tjedno na prostoru nekadašnje tržnice u starom Tenju ...Tenjska tržnica bi trebala biti mjesto na kojem Tenjani mogu prodavati i kupovati domaće proizvode te mjesto okupljanja stanovnika.

Ako neka sela u okolici sa 1.500 stanovnika mogu imati svoje tržnice, zašto ih ne bi imala i Tenja. Uostalom Tenjani porezima pune proračun Grada Osijeka. Valjda zaslužujemo barem minimum povrata tog novca u održavanje i razvoj našeg naselja.

ODGOVOR GRADONAČELNIKA
Gradonačelnik je rekao da prihvaća inicijativu rekavši da će Tenja uskoro dobiti tržnicu nakon što se svi detalji dogovore s gradskim službama.

Na pitanje je odgovorila dogradonačelnica Žana Gamoš rekavši da za ne uređivanje određenih gradskih parcela u Tenji nije odgovoran Grad Osijek već vijeće Mjesnog odbora Tenja i oni koji ga u ovom trenutku vode.



Tekst i foto: Biraj bolje

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.11.2018. 12:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rasvjeta i nogostupi u ulici Miroslava Krleže su dno dna. Zbog toga se pješaci kreću kolnikom i dovode u opasnost sebe i druge sudionike u prometu. Nažalost niti u ostatku Tenje nije ništa bitno bolje.

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: