Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinska mušica Osijek: Predstavljanje osječke craft pivovare Legionar

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.11.2018. 10:13 
Naslov:  Vinska mušica Osijek: Predstavljanje osječke craft pivovare Legionar
23.11.2018. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I oni imaju tankove i bačve, i odležavanja, jedino što malo kuhaju pa nije riječ o vinu već o pivu. I to osječkom craft pivu. U Vinsku mušicu u goste nam tako dolazi mlada osječka Craft pivovara Legionar, u petak 23. studenog 2018., u 20:00 sati. Kako je naša filozofija da podupiremo i konzumiramo domaće i lokalno, Legionar ne možemo zaobići, a ni oni nas.

Zanimljiva je to priča o nezavisnoj maloj, zanatskoj pivovari koja nosi ime rimskih ratnika i na etiketi ima vojnika Rimskoga carstva. Poznato je da su Rimljani u naše krajeve donijeli vinovu lozu, a kako stoje s kuhanjem piva i jesu li ga kuhali, ispričat će nam mladi trojac, osnivači i suvlasnici Legionara Ante Drmić, Marko Tokić i Domagoj Staklenac.

Ante i Marko pivo su počeli proizvoditi 2011. godine iz hobija, a kako je Ante strojarac, a Marko je završio Prehrambeno-tehnološki fakultet, odlučili su svoje znanje pretočiti u kuhanje piva. Prvo kućno, a potom na zadovoljstvo pivopija - i pravo u vlastitoj pivovari.

Zanimljivo je kako su sami odlučili napraviti svu opremu za pivovaru, što je trajalo - a rezultat je taj da je Ante sam konstruirao 90 posto proizvodnog pogona prema strogim kriterijima prehrambenih standarda u konzultaciji s Markom.

Rezultat su Indian pale ale (bakreno crvene boje), Milk stout (crno) i Belgian blond ale (svijetložute boje), koje će nam predstaviti.

Pivske arome i načine kako su napravljeni doznat ćemo na degustaciji koja obuhvaća jednu bocu Blond ale, po dva deci s točionika Blond ale i Milk stout. Sve će biti popraćeno zalogajčićima.

Cijena degustacije je 50 kuna, obavezna je rezervacija zbog ograničenog broja mjesta. Rezervirati svoje mjesto možete na broj 092 3509939, dolaskom u Vinsku mušicu (Kapucinska 39), kupnjom degustacijskog bona ili na Facebook stranici Vinske mušice.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: