Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Učenik prijetio da će skalpelom ubiti razredne kolege u OŠ Tin Ujević

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2018. 9:18 
Naslov:  Učenik prijetio da će skalpelom ubiti razredne kolege u OŠ Tin Ujević
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[21.11.2018.] Prekinut štrajk učenika škole Tin Ujević – Nasilni učenik udaljen iz razreda


[17.11.2018.] U osječkoj osnovnoj školi Tin Ujević od jučer cijeli 5.b razred bojkotira nastavu, piše Glas Slavonije.

Kako kažu roditelji djece iz tog razreda, razlog bojkotu je sustavno maltretiranje koje učenici tog razreda trpe od 12-godišnjeg kolege F. K., a koje je kulminiralo u srijedu kad je na satu tehničke kulture taj učenik izvadio skalpel iz pribora za rad i najprije ga stavio sebi pod grlo, a potom i drugom učeniku prijeteći kako će ih ubiti.

To je bila kap koja je prelila čašu dugogodišnjih problema koji roditelji i djelatnici škole imaju s tim dječakom. On je, navodno, u drugom razredu pretukao jednu djevojčicu, a od druge je prošle godine tražio da skine majicu dok je prolazila pokraj toaleta i otkopčao patent svojih hlača. U trećem razredu F. K. je ušao u ženski toalet, skinuo hlače i gaće te tražio od jedne djevojčice da ga dira po spolovilu. Prekjučer, pod satom tehničke kulture, nakon skalpela uzeo je škare u ruke i toj istoj djevojčici prijetio da će joj iskopati oči.

Nakon ovotjednog ispada za koji, prema tvrdnjama učenika, nije bilo povoda, roditelji su odlučni poduzeti radikalne mjere. Stoga su u srijedu, odmah nakon incidenta na satu tehničke kulture, zatražili sastanak s ravnateljicom koju su obavijestili da djecu do daljnjeg neće puštati na nastavu, odnosno sve dok se F. K.-a ne udalji iz blizine njihove djece jer ne žele trpjeti njegove stalne ispade i čekati da se dogodi tragedija.

Škola je svjesna problema jer je prethodno tražila da F. K. pohađa poseban razredni odjel za učenike s poremećajima u ponašanju, a što je organizirano u Osnovnoj školi Vijenac. Problem je u tome što takav odjel ne postoji za razrednu već samo za predmetnu nastavu i treba čekati da se oslobodi prostor za F. K.-a do rujna sljedeće godine.

I Centar za socijalnu skrb Osijek upoznat je s ovim slučajem jer je u siječnju ove godine podnio prijedlog Općinskom sudu radi donošenja odluke o oduzimanju prava majci na stanovanje s djetetom i povjeravanje drugoj osobi. Sud je to odbio smatrajući kako, temeljem iskaza svjedoka, nema pretpostavki za izricanje predložene mjere CZSS-a. Centar će žurno obaviti očevid na terenu kako bi se našlo rješenje za sve sudionike, a neslužbeno, u rješavanje problema uključit će se i Grad.

Jasenka Vajdić, ravnateljica OŠ Tin Ujević, tvrdi kako su problemi s F. K.-om započeli otkako je krenuo u prvi razred. Škola je poduzela sve što joj zakon omogućuje, 20-ak puta su se obraćali svim nadležnima, a u nekoliko je navrata bilo prijava i policiji i Hitnoj pomoći. Dječak ima svoju dijagnozu, no u školi nisu sigurni u kojoj je fazi liječenja, prima li terapiju i slično. F. K. ima osiguranog asistenta u nastavi s kojim je, navodno, jedino u dobrim odnosima.

„Da bi dobio nastavu u kući, potrebna je majčina suglasnost, no ona odbija svaku suradnju s nama jer u nama vidi neprijatelje, čak smatra da njezin sin ne treba prilagodbu, niti da ima ikakvih poteškoća. Moram naglasiti kako ne možemo njemu zatvoriti vrata škole, no 21 učenik u istom razredu ima traume. Napravit ćemo sve da zaštitimo sve učenike, svih dvadeset dvoje, jer to je naša zakonska obveza, ali treba hitno naći rješenje za ovu situaciju“, zaključuje Vajdić u razgovoru za Glas Slavonije.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Zadnja promjena: Redakcija 031; 21.11.2018. 12:23; ukupno mijenjano 3 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
diva
Offline
Avatar

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2018. 14:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Batine, izašle iz raja

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: