Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projekt iMES: Osječki strukovnjaci i kulturnjaci u Litvi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.11.2018. 12:13 
Naslov:  Projekt iMES: Osječki strukovnjaci i kulturnjaci u Litvi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Elektrotehnička i prometna škola Osijek partner je u velikom Erasmus+ KA2 projektu suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse pod nazivom iMES - Media To Understand and Create (Implementacija medijskog obrazovanja u škole). Projekt je primarno okrenut medijskoj pismenosti i načinima kako stvoriti ili poboljšati kurikule kroz koje se medijska pismenost poučava.

Projekt traje dvije godine, a nakon međunarodnog sastanka svih sudionika u Litvi u listopadu, u studenom je održana prva edukacija za nastavnike iz partnerskih institucija. U Vilniusu su se okupili nastavnici iz tri države – nositelja projekta litavske Gimnazije Salomeja Neris Vilnius, grčke 4. liceja Katerini, KEPA PIERIAS i hrvatske Elektrotehničke i prometne škole Osijek. U projektu aktivno sudjeluje i osječka Akademija za umjetnost i kulturu s asistentima Odsjeka za kulturu i kreativne industrije Snježanom Barić- Šelmić i Tomislavom Levakom te litavski partner u projektu, Tehničko sveučilište Vilnius Gedimino Technicos Universitas.



Tijekom petodnevne edukacije sudionici iz tri države imali su prilike posjetiti Tvornicu LINKMENY sveučilišta Vilnius Gedimino Technicos Universitas, raspravljali o medijima, propagandi i lažnim informacijama, razgovarali s predstavnikom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Litvi Berislavom Živkovićem, posjetili litavski Parlament i nacionalni Centar za civilnu edukaciju te izradili praktični rad – „travelogue“ – osobni dokumentarni videozapis putovanja.

Rezultat ovog projekta bit će novi kurikul za medijsku pismenost koji će sastavljati svi sudionici; u Litvi će se provoditi uklopljen u redovnu nastavu gimnazijskog programa, a u Grčkoj i Hrvatskoj kao izvannastavna aktivnost.





Tekst i foto: Daliborka Pavošević

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: