Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od iduće godine Sjenjak dobiva vozilo za strojno čišćenje ulica samo za svoje područje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.11.2018. 10:11 
Naslov:  Od iduće godine Sjenjak dobiva vozilo za strojno čišćenje ulica samo za svoje područje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor Unikoma Davor Vić sa suradnicima danas su na Sjenjaku održali tiskovnu konferenciju na kojoj su predstavili novu asfaltiranu stazu i najavili neke promjene u održavanju čistoće u tom dijelu grada.

Piližota je istaknuo kako je asfaltirana bivša „slonovska staza“ od OŠ Frana Krste Frankopana do jugoistočnog ulaza na Sjenjak, kod k. b. 23. Nova pješačka staza dugačka je 100 metara, a nalazi se na 400 m2 okolne površine. Uz stazu je posađen i novi drvored, a uskoro će biti postavljene i klupe.



Sonja Kovačić, viša savjetnica u Upravnom odjelu za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, naglasila je kako je, vezano uz radove na ovoj lokaciji, postavljen pješački prijelaz kod 23-e te je, unatoč kroničnom manjku parkirnih mjesta na Sjenjaku, ukinuto parkiranje u tom dijelu ulice i to iz sigurnosnih razloga, zbog blizine osnovne škole.



Kovačić je podsjetila kako je Sjenjak sa svojih 12.000 stanovnika najnaseljeniji dio grada koji je podosta izmijenio svoju vizuru zahvaljujući nedavno završenim projektima Paviljona Gradski vrt ili kružnog toka na Trpimirovoj, a u tijeku su radovi na energetskoj obnovi čak 8 stambenih zgrada.



Davor Vić je istaknuo kako Sjenjak, sa svojih 120.000 m2 zelene površine, postaje sve zahtjevniji za održavanje, sakupljanje lišća, čišćenje parkinga itd. Obzirom da je Unikom odlučio nabaviti nove strojeve za čišćenje ulica i uvesti novi režim strojnog čišćenja grada, Vić je najavio kako će Sjenjak, zbog svoje veličine i zahtjevnosti, od iduće godine imati „rezerviran“ jedan takav stroj samo za područje naselja koji će cijeli dan održavati čistoću u njemu.









Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: