Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Iduće će godine Udruga Slama predstavljati Osijek i Hrvatsku u Peruu na dvomjesečnoj umjetničkoj ekspediciji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.11.2018. 20:06 
Naslov:  Iduće će godine Udruga Slama predstavljati Osijek i Hrvatsku u Peruu na dvomjesečnoj umjetničkoj eks
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prostor Udruge SLAMA, s galerijom, ateljeom/dnevnim boravkom, te glazbenom prostorijom za mlade bendove, uredom, čajnom kuhinjom i skladištem, Udruga je dobila na korištenje od Grada Osijeka. Uloženo je puno rada, truda i vlastitih sredstava u sređivanje i opremanje nekoć vrlo derutnog i zapuštenog prostora u Tvrđi, na adresi Firingerova 3. O projektu „Kreativni laboratorij“, planiranim projektima te skorašnjim odlaskom u Peruu na umjetničku, dvomjesečnu ekspediciju, govori predsjednik udruge, Nikola Faller.

SLAMA – Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt „Kreativni laboratorij“ dobila 29.622,54 kuna. O kakvom je projektu riječ?
„Kreativni laboratorij“ je projekt koji je nastavak i razgradnja projekta „Četiri godišnja doba“, koji se održavao u parkovima, a kojim smo pratili četiri godišnja doba. Kako je SLAMA u suradnji s gradom Osijekom došla do prostora u Firingerovoj 3, počeli smo s galerijskom aktivnošću i koncertima za mlade u suradnji s grupom „Harvo jay“, mladim osječkim sastavom.

SLAMANJE U sklopu Kreativnog laboratorija održavamo dva godišnja doba – proljeće i jesen, a imamo i šest programskih točaka koje smo nazvali Slamanje. To su izložbe u kombinaciji s koncertom i kulinarskom aktivnošću.

Na Slamanjima gostuju ne samo osječki umjetnici, već i umjetnici iz drugih dijelova Hrvatske, pa i međunarodni izvođači.


Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?
Mi smo zaista presretni dobivenim iznosom. On se utrošio na plaćanje putnih troškova izvođača, skromne honorare umjetnika i glazbenika, materijale, produkciju, ozvučenje, osvježenje, itd.

Koliko članova trenutno broji vaša udruga? Tko vam se sve može pridružiti?
Naša udruga trenutno broji oko 50 aktivnih članova, a podupirućih članova imamo više od 100.

Provodite li još kakve projekte ili aktivnosti, osim gore navedenoga? Koje?
Najvažniji događaji koje provodimo su SLAMA LAND art festival, naš dugogodišnji festival. Potom projekt „Četiri godišnja doba“ i „Kreativni laboratorij“, koji je nastavak projekta „Četiri godišnja doba“.

Također, početkom sljedeće godine naša će udruga predstavljati grad Osijek i Hrvatsku u Peruu na jednoj dvomjesečnoj umjetničkoj ekspediciji, na što smo izrazito ponosni.

Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?
Jako smo zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom. Presretni smo i oko dobivenog iznosa, danog prostora, ali i toga što nas je grad prepoznao kao partnere.

U sređivanje prostora uložili smo vlastita sredstva, a grad nas zauzvrat podržava u našoj programskoj aktivnosti.

U suradnji s gradom i još nekim udrugama pisali smo projekt za europske fondove, ali projekt, nažalost, nije prošao. No, tu je puno bitniji taj partnerski odnos grada prema različitim udrugama koje predstavljaju grad Osijek.


Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?
Transparentnost proračuna osnova je demokracije jer svima treba biti vidljivo što se i kako radi. Drago nam je što je trud našeg grada prepoznat i što grad Osijek tu prednjači.





Tekst: Čistračun
Foto: DB, Dino Spaić/Foto-arhiv031


Propustili ste? Pogledajte i..
[FOTO] Instalacijom "Grabljanje lišća" pozdravljena jesen u Perivoju kralja Tomislava
Izložbom "Grabljanje lišća" završen jesenski dio ovogodišnjeg projekta Četiri godišnja doba [2016.]
[FOTO] U Perivoju kralja Tomislava otvorena izložba "Jesen – grabljanje lišća"
Projekt "Četiri godišnja doba" - jesen [FOTO] [2013.] - Počelo grabljanje lišća!
[FOTO] Boje jeseni u Perivoju kralja Tomislava
[FOTO] Predstavljen Land Art projekt „Četiri godišnja doba“ Nikole Fallera
[FOTO] U Drven parku predstavljena izložba "Košnja trave" Nikole Fallera

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: