Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prosvjetno-kulturni centar Mađara: Talk show "Essekerski spomenar"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.11.2018. 11:28 
Naslov:  Prosvjetno-kulturni centar Mađara: Talk show "Essekerski spomenar"
08.11.2018. 18:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga umirovljenici zajedno Osijek u suradnji s Udrugom Snaga kulture poziva ljubitelje osječke nematerijalne kulturne baštine na jedinstveni Talk show pod nazivom "Essekerski spomenar", u sklopu istoimenog projekta, potpomognutim sredstvima Unikom d.o.o. Osijek. Talk show održat će se 8. studenog 2018. godine u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara.

Osječanka Ljerka Antonić, umirovljena novinarka Glasa Slavonije, će kroz zanimljiv razgovor sa Zvonkom Horvatom, podsjetiti svoje sugrađane na već pomalo zaboravljeno essekersko narječje.

Ozračje ovog susreta će upotpuniti osječki glazbeni umjetnik, Dario Plevnik, svojim autorskim gitarskim ulomcima.

" Ovo je prvi u nizu susret Osječana koji pokazuju zanimanje na već pomalo zaboravljena vremena koja su ipak ostala u sjećanju starijih generacija. Essekerski spomenar će u sljedećim susretima sa svojim gostima podsjetiti na osječku glazbenu scenu pedesetih godina prošlog stoljeća, kao i na umjetnost, modu, stilove gradnje, prve tramvaje, i način ophođenja. Želja mi je da naš grad zadrži svoju tradicijsku kulturu i prenese na mlade naraštaje." izjavio je Davor Horvat, autor i voditelj projekta.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: