Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Cijepljenje protiv gripe počinje 7. studenog!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.11.2018. 13:22 
Naslov:  Cijepljenje protiv gripe počinje 7. studenog!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Idućega tjedna, točnije od 7. studenoga, počinje cijepljenje protiv gripe. Cjepivo je stiglo u Hrvatsku i očekuje se podjela Zavodima za javno zdravstvo i ambulantama obiteljske medicine.

Ove je godine njegova cijena 20 kuna. Hrvatska je osigurala 320 tisuća doza cjepiva koje je prilagođeno očekivanom virusu za ovu godinu potvrdio nam je voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije dr. Karlo Kožul. Cijepljenje se preporučuje svim kroničnim bolesnicima te starijima od 65 godina, ali i djeci. Kao zaštita preporučuje se i osobama koje su u blizini onih koji se zbog slabog imunološkog sustava ne bi smjele cijepiti.

Za područje naše Županije osigurano je oko 20 tisuća doza cjepiva. Prošle je godine bilo cijepljeno nešto više od 19 tisuća stanovnika, a u registru oboljelih od gripe zabilježeno je 3359 osoba. Pretpostavlja se da je broj zaraženih bio znatno veći, ali nisu svi zatražili liječničku pomoć. U vrijeme kada je sve više protivnika cijepljena, valja naglasiti kako gripa može za neke biti i kobna.





Tekst: Ksenija Zelenić/Radio Osijek
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: