Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MMML Studio: Izložba umjetnika Maria Kolarića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.10.2018. 9:00 
Naslov:  MMML Studio: Izložba umjetnika Maria Kolarića
30.10.2018. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak, 30. listopada 2018. s početkom u 19:00 sati, u prostoru MMML Studia (Zeleno polje 30, Osijek), održat će se izložba umjetnika Maria Kolarića kao rezultat drugog rezidencijalnog programa u sklopu projekta MMML Studio. Kroz dosadašnje radove Kolarić je istraživao papir ne samo kao površinu za crtanje već kao i objekt s vlastitim prostorom te vibracijom koje otkriva pomoću linija. Upravo će na ovoj izložbi biti predstavljeni grafički listovi nastali na rezidencijalnom programu u kojima naziremo nastavak Kolarićevih promišljanja o prostornosti i vibrantnosti površine papira.

Rezidencija je financirana vlastitim sredstvima i sredstvima Grada Osijeka.

O Kolarićevom boravku, tekst Jelena Cindrić

Na drugom umjetničkom rezidencijalnom programu gost umjetnik bio je Mario Kolarić. Dvotjedni boravak obilježio je karakterističan Kolarićev pristup nastanku djela, u kojemu je najvažniji bio sam proces kao vrijeme ili pak mjesto unutar kojeg se ideja rodila, mijenjala a na kraju i stvorila niz grafičkih listova. Kolarićeva dosadašnja praksa kretala se unutar medija crteža gdje je putem primarnog likovnog elementa linije gradio apstraktna djela. Ovaj puta ploha kao likovni element zamijenila je liniju kao Kolarićev elementarni element u dosadašnjem stvaranju. Rezidencijalni boravak omogućio mu je da dodatno razvija svoja promišljanja o papiru kao objektu koji posjeduje osobni prostor s vlastitim pejzažom, zvukom i vibracijom. Njegov dugotrajan proces rada omogućava mu da ostvari svoj cilj, a taj je da na površinu papira izvuče određenu vibraciju koju u njemu vidi. U tome mu svakako pomaže ponavljanje elemenata koji stvaraju ritmičnost djela. Boravak u MMML Studiu iskoristio je kao prostor i vrijeme za promišljanje o izradi vrlo interesantnih grafičkih listova, koji su nastali rezanjem, rezbarenjem i utiskivanjem zapisa, te ulaženja u površine kako matrica tako i papira. Kolarić pokušava stvoriti rad s vlastitom prostornošću unutar kojeg mi promatrači možemo kako sam navodi ''biti na miru''. Na taj način nam ostavlja rad kao svojevrsno ogledalo u kojemu potencijalno možemo otkriti nešto novo.

Iako kroz radove mijenja medij, vidljiva ideja o vraćanju je ono što stvara opipljiva djela upotpunjena trajnom vrijednošću.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: