Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pet godina uspješnog rada restorana Corner; uskoro i Corner 2

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.10.2018. 11:31 
Naslov:  Pet godina uspješnog rada restorana Corner; uskoro i Corner 2
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ove godine navršilo se pet godina otkako je otvoren restoran Corner u Velebitskoj ulici u Osijeku, koji se kroz godine nametnuo kao nezaobilazno mjesto za dobru gastronomsku ponudu grada. Tim povodom popričali smo s vlasnikom Cornera, Goranom Mikinčićem, da nam malo približi što se sve događalo u ovih pet godina.

Na pitanje odakle ideja da otvori restoran na ovoj lokaciji, Mikinčić odgovara:
Otvorenje samog restorana dogodilo se spontano. Moj brat i ja smo ovaj prostor u početku uzeli u najam isključivo da radimo svatove. U to vrijeme mi smo imali dvoranu u Višnjevcu u kojoj smo radili svatove, no bili smo prebukirani pa nam je trebao još jedan prostor i pronašli smo ga ovdje. No, kako se pokazalo da ovdje ima još dosta neiskorištenog prostora gdje bi se mogao napraviti restoran, a i mi nismo htjeli imati prazan hladni pogon od svatova do svatova već zaposliti ljude, odlučili smo krenuti s restoranom“.



Mikinčić kaže kako je početna ideja bila da ovo bude klasični restoran – pizze, sendviči, osnovna jela iz friteze ili tavice – s naglaskom na dostavu. No, nekako paralelno u to vrijeme u Zagrebu i u drugim dijelovima Hrvatske sve je više počeo dolaziti do izražaja leskovački roštilj.

Odlučili smo krenuti s tom pričom u Osijeku. Osijek je posebno tržište pa smo se bojali kako će Osječani primiti to okretanje leskovačkom roštilju, međutim pokazalo se da smo bili u pravu. Naš roštilj se radi po leskovačkoj originalnoj recepturi, publika je to prihvatila i nikada nismo imali nikakve negativne reakcije na to što smo se reklamirali kao prvi pravi leskovački roštilj u Osijeku“.

U međuvremenu je ponuda restorana proširena na riblje menije, pileće menije, dakle menije za catering sa širokom lepezom ponude da ispune svačije zahtjeve obzirom da nisu svi za klasičan roštilj. Ipak, Mikinčić tvrdi da su njihovi korisnici u Osijeku u velikoj većini – čak možda 80 ili 85% njih – orijentirani prema roštilju. „Omjer količine, kvalitete i da cijene nisu prenapuhane – to je formula uspjeha“, kaže Mikinčić.



Na pitanje jesu li uočili pad prometa u posljednje vrijeme obzirom na velik broj odlazaka ljudi iz Osijeka i Slavonije, Mikinčić odgovara negativno.

Kod nas posao konstantno dobro ide, usudio bih se reći da svaka poslovna godina završi s blagim porastom u odnosu na prethodnu. Ništa što izaziva euforiju, ali mi smo zadovoljni, kao i naše osoblje“.

Dvorana za svatove, koja je bila začetak cijele ove priče, i danas je u funkciji, a osim za svatove dosta se koristi i za maturalne zabave, pričesti, krizme i krštenja, kao i za božićne, novogodišnje i druge domjenke lokalnih firmi, što je tradicija koja se, kaže Mikinčić, ponovno počela vraćati.



Dobar dio posla restorana čini i dostava. „Dostava na području grada je besplatna, s time da mi nismo orijentirani na masovnu dostavu kao neke pizzerije ili restorani. Orijentirani smo na dostavu za više ljudi, pa u tim toplim kupkama obično pravimo menije za veće grupe ljudi, za firme, obiteljske ručkove vikendom i tako. To nam je prioritet“.

Što se planova za budućnost tiče, kada je riječ o restoranu plan je zadržati i poboljšati postojeću kvalitetu jer je ona razlog zadovoljstva gostiju. Mikinčić kaže kako žele nastaviti s trendom laganog rasta i u idućim godinama, a što se tiče širenja, otvaraju svoj treći objekt na lokaciji bivšeg Emausa, iza Petrijevaca (15 km od Osijeka). Restoran će se zvati Corner 2, a plan će biti kvalitetu po kojoj je osječki Corner postao poznat prebaciti i tamo. Otvorenje se planira na proljeće ili na ljeto iduće godine.

Mi restoranu želimo mnogo uspjeha u novim poslovnim poduhvatima, a sve koji žele više saznati o samom rstoranu i njihovoj ponudi, mogu to učiniti putem njihove službene stranice i Facebook stranice.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Restoran Corner/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: