Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Broj dobrovoljnih darivanja krvi u Osijeku udvostručen u odnosu na prije godinu dana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2018. 10:34 
Naslov:  Broj dobrovoljnih darivanja krvi u Osijeku udvostručen u odnosu na prije godinu dana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Dana darivatelja krvi (25. listopada), Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na prigodnoj svečanosti dodijelilo je zahvalnice i odličja Hrvatskog Crvenog križa dobrovoljnim davateljima krvi koji su višestruko darovali krv.

Dvoranu Velike vijećnice Županijske skupštine gotovo do posljednjeg mjesta ispunili su dobrovoljni darivatelji krvi, među kojima su bili i višestruki darivatelji, pojedini sa čak i više od 150 darivanja krvi. 47 muškaraca primilo je priznanja za 50 puta darovanu krv, 15 muškaraca za 75 puta darovanu krv, a pet muškaraca za sto darivanja. Da među darivateljima ima i dama, svjedoči činjenica da je devet žena primilo priznanje za 35 davanja, a dvije za 55 davanja krvi.



Rekorderi među darivateljima su Milan Marić, koji je primio zahvalnicu jer je krv dao čak 150 puta i Mile Jelić, koji je krv dao 125 puta.

Svečanosti su nazočili zamjenik župana Petar Lagator i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji su se svim dobrovoljnim darivateljima krvi zahvalili na humanosti, baš kao i djelatnicima Crvenog križa te transfuzijskih i drugih medicinskih službi na predanom radu.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić rekao je da je dobrovoljno darivanje krvi, odnosno načela solidarnosti, besplatnosti, anonimnosti i dragovoljnosti jamstvo da će Hrvatska i ubuduće raspolagati dovoljnim količinama svježe krvi u zdravstvenim ustanovama te naglasio iznimno dobre rezultate u darivanju krvi u Osijeku, gdje je prošle godine broj dobrovoljnih darivanja udvostručen u odnosu godinu dana ranije.

Inače, godišnje se u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa prikupi oko 160.000 doza krvi, što iznosi 3,5 davanja na stotinu stanovnika. Jednom se dozom krvi može spasiti i tri ljudska života, pa su dobrovoljni darivatelji krvi nacionalno blago svake zemlje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: