Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Održane brojne aktivnosti povodom Međunarodnog dana slijepih

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2018. 12:00 
Naslov:  Održane brojne aktivnosti povodom Međunarodnog dana slijepih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom 15. listopada Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“, članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Osijek u partnerstvu s Volonterskim Centrom-Tenja, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka po 9 put na sam dan na Trgu Ante Starčević u Osijeku, provodili su akciju „Prošetajmo zajedno“. Taj tjedan nastavljaju svoje edukativne aktivnosti za bolje upoznavanje mogućnosti slijepih osoba, Provodeći akciju "Prošetajmo zajedno-učimo zajedno“.

Glavna aktivnost je temeljena na snalaženju u prostoru, detaljnom upoznavanju i mapiranju karakterističnih kulturno-povijesnih, turističkih i arhitektonskih elemenata Grada Osijeka.

Dana 18. listopada 2018. od 8 sati, slijepi i slabovidni članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ su zajedno sa Pročelnikom za zdravstvo, umirovljenike i socijalnu zaštitu Grada Osijeka i mladim volonterima Volonterskog Centra-Tenja, ravnateljem i muzejskom pedagoginjom Muzeja Slavonija upoznali kulturnu baštinu u prostoru Muzeja Slavonije, te se preko nje upoznali s davnom prošlošću ovog grada.

Također su od 10 sati, posjetili Glazbenu školu, gdje su nastavnici i učenici održali kratki koncert za članove udruge i volontere,zatim su sa profesorima škole, zajedno zahvaljujući dodiru, zvuku i pokretu razgledali izložene instrumente, i na kratko doživjeli iskustvo slijepih glazbenika.



U ponedjeljak od 14-17 sati, u sportskoj dvorani za 3 razreda, održane radionice s učenicima i nastavnicima trećih razreda Osnovne škole Tin Ujević. Članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Osijek promovirali igru na govornom pikado aparatu, korištenje zvučne lopte za igru slijepih, koristili govornu vagu i domine. Tako približili mogućnosti slijepih u sportu, rekreaciji i društvenim igrama.



Cilj je motivirati slijepe i slabovidne na upoznavanje i obilazak Grada, i povećati znanje o kulturno-povijesnim znamenitostima, te u isto vrijeme senzibilizirati i obučiti djelatnike institucija i mlade volontere na pravilan kontakt prilikom susreta i suradnje sa slijepim osobama.





Tekst i foto: ŠUS Svjetlost

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: