Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HSP Osijek: Otvoreno pismo braniteljima grada Osijeka! Jeste li spremni izdati HOS-ovce, braću po oružju?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.10.2018. 17:52 
Naslov:  HSP Osijek: Otvoreno pismo braniteljima grada Osijeka! Jeste li spremni izdati HOS-ovce, braću po or
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U rujnu 1991. Osijek su branili pripadnici 106. brigade Zbora narodne garde (ZNG), dvije bojne 3. brigade ZNG-a, dvije satnije Specijalne jedinice policije (SJP) Policijske uprave (PU) Osijek, nekoliko satnija Narodne zaštite (NZ) i jedna satnija Hrvatskih obrambenih snaga (HOS)” – piše u uvodu teksta objavljenog na Braniteljskom portalu o „rujanskom ratu“ u Osijeku u priči o zauzimanju objekata neprijateljske „JNA“. Dakle, tu se izrijekom spominje satnija HOS-a koja zajedno s drugim postrojbama Hrvatske vojske brani grad na Dravi.

Povod ovom otvorenom pismu svim braniteljima grada Osijeka, posebice vodstvima Udruga proisteklim iz Domovinskog rata, Odboru za branitelje grada Osijeka, izradba je murala na početku ulice kneza Trpimira, gdje je nekada stajao natpis „SLOBODA ZA HRVATSKE GENERALE“.

Po našim informacijama nositelj posla je Udruga 106. brigade HV i napravili su mural na kojeme se nalazi dio oznaka ratnih postrojbi koje su branile grad Osijek uz natpis „ONI SU OBRANILI GRAD“.
Na tome muralu ne nalazi se ratna oznaka HOS-a, postrojbe koja je zajedno s ostalima krvarila u obrani grada Osijeka. Zašto je to tako? Koji su razlozi? Tko je donio odluku da se izbjegne ova časna postrojba??

Krije li se razlog u činjenici da su ti časni ljudi na rukavu nosili oznaku s natpisom “ZA DOM SPREMNI“, koja je trenutno vladujućim oligarhijama i u gradu i u državi neprihvatljiva, pa su je htjeli izbjeći po svaku cijenu.

Razumljiva su nam nastojanja vladajućih u gradu Osijeku budući su konstituirani od ljevičarskih političkih partija, a i gradonačelnik je iz tog miljea, ali nam nije ni jasna, ni prihvatljiva činjenica da su na to pristali branitelji koji su nositelji ove aktivnosti?

Zašto je nositelj ove aktivnosti samo jedna braniteljska udruga?? Zato nije usuglašena na Kordinaciji udruga?? Napravljeni mural, bez HOS-ove oznake i oznake nekih drugih postrojbi koje su sudjelovale u obrani grada negacija je istine i povijesnih činjenica?

Tko nam i preko murala iskrivljuje povijest? Jesu li autori ovoga svjesni što rade?? Ako jesu, neka se ne čude, ako netko i njih i njihove postrojbe jednog dana netko izbriše?? Hrvatski branitelji o ovome itekako trebaju voditi računa.

Svima je poznata činjenica da spomenika i murala s oznakama HOS-a ima u svim mjestima koje je HOS branio i nigdje nije bilo većih problema. Kako to da u Dubrovniku bez problema može stajati ratna oznaka HOS-a, a u Osijeku ne može??

Da budemo i sarkastični i pitamo nositelje inicijative je li im možda nedostajalo boje za ratnu oznaku HOS-a?? Ako je, HSP je spreman donirati i boju i platiti grafitera koji će nacrtati oznaku HOS-a?

Hrvatska stranka prava kao osnivač HOS-a predlaže i traži da se ova nepravda ispravi, oznaka HOS-a stavi na mural u istu ravan sa svim ostalim ratnim postrojbama koje su branile grad Osijek i na tačin pokaže poštovanje prema ovim hrabrim ljudima koji su u odorama HOS-a branili Osijek, Slavoniju i državu Hrvatsku.



Tekst i foto: Hrvatska stranka prava

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: