Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Župan Anušić o susretu sa stranim tour operatorima "Upravo destinacije poput Slavonije i Baranje traže strani gosti"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2018. 16:44 
Naslov:  Župan Anušić o susretu sa stranim tour operatorima "Upravo destinacije poput Slavonije i Baranj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Baranja i Osijek prošle su godine na Danima hrvatskog turizma proglašeni najboljim kontinentalnim destinacijama, stoga ne iznenađuje interes stranih tour operatora za istočnu Hrvatsku kao jedinstvenu destinaciju kontinentalnog turizma. Tako je u četverodnevnom posjetu Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji bilo 12 nizozemskih i belgijskih turističkih djelatnika, a jučer (21. listopada) u Baranji su se susreli sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. Zajedno su obišli Eko centar Zlatnu Gredu gdje su stigli, puni dojmova, s vožnje brodom po Kopačkom Ritu.

- Dobro znamo što imamo, ali se moramo otvoriti prema tržištima Hrvatske, Europe i svijeta. Kontinentalni turizam ima svoje prednosti. Većina je Europljana navikla na buku i gužvu, pa stoga traže mir i tišinu. Kod nas sezona traje cijelu godinu, a destinacije poput istočne Hrvatske upravo su ono što traže belgijski i nizozemski gosti – upozorio je župan.

Belgijci i Nizozemci posebno su oduševljeni vinima i gastronomskom ponudom, kao i potencijalom koji imaju slavonsko-baranjske turističke destinacije. Osim Eko centra Zlatna Greda i Kopačkog rita, posjetili su beljsku Vinariju, restoran Vinarija Josić, spomen-kompleks kod Batine te novi smještajni kapacitet u Vardarcu, a proteklih su dana boravili u Osijeku, Đakovu, Iloku.



Sustavni rad već donosi rezultate

Tijekom prvih deset mjeseci ove godine na području Osječko-baranjske županije bilježi se porast broja noćenja od čak 20 % i dolazaka od 16 %, što je rezultat sustavnog rada na području turizma. Osnivanje županijskog Upravnog odjela za kontinentalni turizam i osnaživanje Turističke zajednice OBŽ zasigurno je doprinijelo pozitivnim turističkim pokazateljima.

- Važno je napomenuti kako danas imamo 4.500 kreveta na području Županije, što je za 600 više nego lani. Stvoreno je jedno pozitivno ozračje za razvoj turizma, mi kao regionalna samouprava osiguravamo turističku infrastrukturu, a naši će se Slavonci i Baranjci gostima pokazati kao izvrsni i gostoljubivi domaćini. Turizam može biti generator razvoja cijele regije jer za sobom povlači niz drugih pozitivnih aktivnosti – kazao je župan Anušić i dodao kako je Eko centar Zlatna Greda odličan primjerom iskorištenog državnog vlasništva, uz dobru poduzetničku ideju i revitalizaciju.



- Našim gostima nudimo razne vrste sportova, pa i one adrenalinske. Imamo jedini adrenalinski park u ovom dijelu Hrvatske, posjetitelji mogu iznajmiti bicikle i provozati se po netaknutoj prirodi, kada je povoljan vodostaj u kanuima mogu zaveslati Dunavom ili, u krajnjem slučaju, odmarati se na dekicama - objašnjava Maja Horvat, voditeljica marketinga Eko kuće Zlatna Greda.

Susret župana sa stranim tour operatorima samo je jedan u nizu sastanaka kojima Osječko-baranjska županija želi unaprijediti istočnu Hrvatsku kao jedinstvenu kontinentalnu turističku destinaciju.









Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.10.2018. 18:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da su operatori domaći zvali bi se TUR operatori, ali pošto su strani onda su TOUR operatori. Bilo bi još ljepše da se zovu TOUR OPERATORS. Nekad, u ono nevaljalo vrijeme, ti isti su se zvali turističke agencije. Uh što dobro znamo hrvatski.
Nekad bijasmo po seljački, odredište, a danas smo po gospodski, destinacija. Niks seljaci, gospoda.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: