Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinska mušica Osijek: Predstavljanje vina Gerštmajer

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2018. 12:27 
Naslov:  Vinska mušica Osijek: Predstavljanje vina Gerštmajer
26.10.2018. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Velemajstor kasnih berbi Mihalj Mišika Gerštmajer mlađi predstavit će svoja vina u Vinskoj mušici 26. listopada 2018.

S Baranjskih proplanaka stiže nam najbolji kuhar među vinarima, ali i najbolji autor graševine u Baranji, tako tvrde pojedini njegovi kolege. Mlađi Mišika poznat je po bijelim vinima, poluslatkim i slatkim, snažnih tijela i s visokim postotkom alkohola. To su njegove poslastice, njegove kasne berbe. Kad svi s berbom završe, Mišika kreće u berbu. Gotovo da je tako. Mihalj Gerštmajer mlađi, četvrta je generacija vinara i vinogradara u obitelji.

Svi vinoljupci koji vole poluslatka vina, Gerštmajerovi su poklonici. I nema tu pogovora, kao kad se dođe u njegov podrum. Osim pravila da nema razgovora o vjeri i plitici, pravilo je da se vina kušaju po redu. Pokušala je Vinska mušica Ivana probati kasnu berbu Chardonnaya 2016. dok još nije bio buteljiran, na što je Mišika samo rekao "A ne ide to tako, idemo redom!". i jedino preostaje poslušati ga.

Vina Gerštmajer su prepoznatljiva i "robusno/nježna". Radi i suha vina, i predikate - poslastice izbornih berbi i izbornih berbi prosušenih bobica... A radi ih osoba koja se voli igrati, i koja teži napraviti vrhunska vina. Jer vinogradi su, kako i sam Mišika kaže "na bogom danom području" i to treba iskoristiti.

Tako ćemo mi 26. listopada kušati pinot sivi, graševinu, chardonnay, traminac, te mlada vina, bit će tu još pokoja poslastica. Početak je u 20 sati. Zasvirat će nam Juraj Padovan, mladi glazbenik i student te vinski zaljubljenik. Naša mlada vinska mušica, zaljubljenica u vina Ana-Marija usluživat će vas s osmjehom. A kroz predstavljanje Vinarije i vina Mišike Gerštmajera vodit će vas Vinska mušica Ivana Draganić. Poigrat ćemo se i s hranom kao i svaki put dosad. Zato na vrijeme rezervirajte svoja mjesta jer je broj ograničen.

Cijena degustacije je 100 kuna. Rezervacije na 092 350 99 39, u Vinskoj mušici (Kapucinska 39) možete kupiti degustaciju ili obaviti rezervaciju kao i putem Facebook stranice.

Veselimo se novom vinskom druženju s našim vinoljupkama i vinoljupcima.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: