Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki vatrogasci ugasili dva požara u razmaku od nekoliko sati

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.10.2018. 11:13 
Naslov:  Osječki vatrogasci ugasili dva požara u razmaku od nekoliko sati
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki vatrogasci jučer poslijepodne imali su pune ruke posla.

Prvo su u 14,16 sati zaprimili dojavu da u Tvrđavici gori kuća. Na intervenciju su upućena tri vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije djelatnici JPVP-a zatekli su požar u razbuktaloj fazi drvene konstrukcije obiteljske kuće gdje je korištena slama kao izolacija u međuzidnoj drvenoj konstrukciji.

Nakon lokaliziranja požara pristupilo se izvlačenju mase koja je još gorjela, a zbog otežanih fizičkih napora zatražena je pomoć DVD-a Donji grad koji su na mjesto intervencije stigli u 15,40 h sa šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Potom se pristupilo raščišćavanju požarišta ručnim alatima i motornim pilama te provjeri okoline i mjesta požara pomoću termo kamere. Na svu sreću žrtava nije bilo, ali je oštećena drvena konstrukcija obiteljske kuće te izolacijski materijal (bale slame).

Nedugo potom, u 17,40 sati, Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka zaprimilo je dojavu da gori osobni automobil u Ulici J. J. Strossmayera.

Na intervenciju je upućeno jedno vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar ispod poklopca automobila. S obzirom na to da se ispod poklopca pojavljivao plamen, djelatnici JPVP-a su podigli poklopac i započeli gašenje.

Nakon što je požar ugašen u vrlo kratkom vremenu, otpojeni su napojni kablovi s akumulatora na vozilu. Tijekom intervencije oštećeni su: osobni automobil, poklopac motora, plastični dijelovi motora i karoserije te gume.







Tekst: Osijek031.com
Foto: JPVP Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.10.2018. 20:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Što ne uništi vatra dotuče voda.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: