Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Seligman: Svi u svijetu će se oduševiti Sokol Centrom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.10.2018. 11:46 
Naslov:  Seligman: Svi u svijetu će se oduševiti Sokol Centrom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tek je nešto više od mjesec dana prošlo od kada je Sokol Centar prvi put otvorio svoja vrata mnogobrojnim posjetiteljima, a već sada gotovo 1000 djece i odraslih vježba u trenutno najmodernijem gimnastičkom centru u regiji.

Osim velikog broja rekreativaca, svoj drugi dom u ovom vrhunskom sportskom centru ponovno su našli vrhunski osječki gimnastičari među kojima je svakako najpoznatiji Robert Seligman.



Njegovo oduševljenje Centrom traje i dalje.

Veličanstven je osjećaj imati mogućnost vrhunski se pripremati u svom rodnom gradu, iz razloga jer sam cijeli život sanjao o vježbanju i pripremanju u ovakvoj dvorani. Ovakvi centri postoje, primjerice, samo u Moskvi, Tokiju, New Yorku gdje sam bio na mini pripremama prije određenih natjecanja. Sada kada imam ovakvu dvoranu ''kod kuće'', te kada pričam o tome, iskreno - sav se naježim. To je nešto što trebamo njegovati i što želim prenijeti na sve ove mlade dečke i djevojčice koji treniraju sa mnom zajedno i pripremaju se za natjecanja“, rekao je Seligman.



Za Seligmana, 2018. godina bila je i još uvijek jeste vrlo uspješna. Nakon osvojenog zlata na Prvenstvu Hrvatske te srebra na Mediteranskim igrama u Tarragoni, uslijedilo je ostvarenje Robertovog dugogodišnjeg sna – ponovno osvajanje medalje na Europskom prvenstvu. Srebro iz Glasgowa, nada se Robertov stručni tim, uvod je u najvažnije natjecanje ove godine – Svjetsko prvenstvo u katarskoj Dohi.

Poslije Europskog prvenstva režim treninga je malo pao, iz razloga jer je otvoren novi Centar i mi svi to naravno osjećamo kao svoje tako da nisam bio fokusiran isključivo i samo na vježbanje. To u konačnici može biti i jako dobra stvar - kada nisam toliko usredotočen, moguće je da ću u Dohi biti uspješniji i odlično nastupiti. Ne stavljam si nikakav veliki teret na leđa jer puno toga sam već ostvario i znam da moje iskustvo i sve ovo što sam se do sada odradio i ostvario, može doći na naplatu kao što i je sada došlo i na Europskom prvenstvu i na Mediteranskim igrama te Prvenstva Hrvatske. Na početku sezone sam rekao da ukoliko s ta tri velika natjecanja uzmem dvije medalje, bio bih sretan. Već sam uzeo dvije, tako da što god bilo na Svjetskom prvenstvu, biti će uspjeh za mene“.



Već 10 godina Osijek je domaćin jednog od ponajbolje organiziranih etapa Svjetskog gimnastičkog kupa, a sam Robert dio je organizacije ovog natjecanja. Iskustvo rada i druženja s vrhunskim gimnastičarima u svom rodnom gradu Seligman već ima, a sada se veseli što će upravo u svojoj dvorani imati od sada priliku družiti se s mnogima od njih upravo u Sokol Centru. Oduševit će ih, vjeruje, što je objekt u samom centru grada, ali i još mnogo toga.

Siguran sam da će sve naše goste oduševiti i to što je objekt smješten u predivnom parku, što je spoj nečega tradicionalnoga, jedne predivne zgrade koja je spomenik kulture i moderne gimnastičke dvorane. Toga nema nigdje, barem ja to nisam vidio u cijelome svijetu. Ono što je najljepše, to je naš grad. Naš grad pun parkova, naša kontkatedrala, kazališta, kupalište Copacabana za one koji budu dolazili po ljeti te Baranja, sve ono što im mi možemo ponuditi. Svake godine dolaze na Svjetski kup s kojim su oduševljeni i iz godine u godinu se vraćaju u sve većem broju te sam uvjeren da će to isto biti i sa gimnastičkom dvoranom u Sokol Centru“.





Tekst i foto: Gimnastičko društvo Osijek - Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: