Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek: Predstava „Odraz“, kroz selekciju Plesne mreže Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2018. 9:47 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek: Predstava „Odraz“, kroz selekciju Plesne mreže Hrvatske
22.10.2018. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kroz Selekciju 2018. Plesne mreže Hrvatske u Osijeku gostuje „Odraz“ autorice Marije Šćekić. Publika će predstavu moći pogledati 22. listopada u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, a gostovanje je organizirano u suradnji s Umjetničkom akademijom Osijek.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića, ugostit će, 22. listopada 2018., s početkom u 20:00 sati, predstavu „Odraz“ Marije Šćekić, koja prikazuje refleksiju onoga što Lucija Mikas (plesačica suvremenog plesa) i Elvis Hodžić (tehničar mehatronike i plesač break-dance stila) jesu u svojoj srži, htjeli oni to ili ne.

Predstava „Odraz“ prikazuje sva emocionalno-psihološka proživljavanja dvaju umjetnika koji već godinama komuniciraju ali se u biti, uopće ne razumiju. Proces rada na predstavi „Odraz“ tu je prazninu ispunio snagom njihove volje, ljubavi, upornosti i predanosti plesu koja razbija sve okvire naučenih i slobodnih plesnih stilova. Marija Šćekić kroz „Odraz“ prodire u najdublje i najskrivenije psiho-fizičke prostore svojih plesača izvlačući iz njih refleksne, nenaučene, animalne, sirove, suptilne podrhtaje tijela koje usmjerava ka harmonizaciji njihovih posve suprotnih dinamika i plesnih estetika.

Ovo je gostovanje organizirano kroz suradnju s Umjetničke akademije u Osijeku i Plesne mreže Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba. Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni Dječjeg kazališta radnim danom od 8 do 15 sati ili rezervirati na marketing[at]djecje-kazaliste[dot]hr i na telefon 501-485.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: